(FOTO) Kako je izgledala evakuacija putnika iz vozova koji su se sudarili u tunelu 1Foto: MUP

Na pruzi u, tunelu kod Pančevačkog mosta, u 18:26h putnički voz koji je išao u pravcu Pančevačkog mosta sudario se sa teretnim vozom. U nesreći je povređeno 13 ljudi, koje su pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali, dok nastradalih nije bilo.

Nesreća se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta, a kako ekipe hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu nesreće, putnike iz BG Voza evakuisali su pripadnici Vatrogasne jedinice kroz evakuacione tunele, navodi se u saopštenju „Infrastrukture železnica Srbije“.

Kako je ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić istakao, „prisutni vatrogasci-spasioci su povređene putnike izvukli kroz evakuacioni izlaz, odnosno tunel. za koji 99 odsto građana uopšte i ne zna čemu služi“.

Akcijom spašavanja rukovodio je Luka Čaušić, načelnik Sektora za vanredne situacije, navodi se u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju „Železnica Srbije“ se navodi i da „u nesreći nije bilo nastradalih, a da je evakuisano 13 osoba, od kojih je nakon pregleda devet pušteno kućama, a četiri osobe su upućene u Urgentni centar, i to mašinovođa, kondukter i dva putnika“.

Prema rečima ministra ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, ljudski faktor bio je uzrok, a svi postupci predviđeni zakonom biće pokrenuti nakon izveštaja Železničke komisije.

Saobraćaj je na mestu nesreće obustavljen i tako će biti do sutra prepodne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari