Četvrti multimedijalni festival nagradio je najbolje fotografije na temu „Mladi u akciji“, kao i omladinske literarne radove na slobodnu temu. Na konkursu su učestvovali mladi iz gradova sa sjevera Crne Gore, uzrasta od 15 do 30 godina. Prijave na literarni konkurs poslalo je 27 autora, 15 proznih i 12 poetskih radova. Na konkursu za fotografiju učestvovalo je 24 autora.


Književno veče nagrađenih autora na literalnom konkursu održano je u prepunoj sali pljevaljske gimnazije „Tanasije Pejatović“. Po ocjeni komisije u oblasti proznih radova prvo mjesto je pripalo Aleksandru Obradoviću iz Bijelog Polja sa radom pod nazivom „Pero“. Drugo mjesto je pripalo Zoranu Dabetiću iz Berana za rad „Znam nju, više mi ne treba“. U oblasti poetskih radova kao najbolji je ocjenjen rad Nemanje Dragaša iz Pljevalja, a drugo mjesto Amri Tahirović iz Rožaja. Pohvaljeni su radovi Anastasije Kocić i Milića Dujovića. Članovi žirija su bili: Milenka Cica Čolović, književnica, Slađana Škrivan, profesorka srpskog jezika i književnosti i Milan Terzić, profesor srpskog jezika i književnosti i novinar.

Književnoj večeri je prethodilo proglašenje najboljih na konkursu u oblasti fotografije. Žiri u sastavu: Zorica Bajčeta, slikarka, Vaso Knežević, fotograf i Sabahudin Čole, slikar ocjenili su radove na osnovu ideje autora, kompozicije fotografije i teme konkursa. Za najbolju je proglašena fotografija pod nazivom „Prepreke ne postoje“ autora Steva Tošića iz Pljevalja. Autorka Aida Bahović iz Rožaja sa fotografijom „Mladi imaju zadatak da očuvaju i njeguju tradiciju“ osvojila je drugo mjesto. Treće mjesto je pripalo autorki Milici Knežević iz Pljevalja sa fotografijom „5 do 12“. Pohvaljena je fotografija „Mladi u akciji“ autorke Đulije Kardović iz Rožaja.

Program je uspješno vodila učenica Gimnazije „Tanasije Pejatović“ Emina Brahić, nagrađene radove nadahnuto je pročitala učenica IV razreda gimnazije Nada Đačić, uz zvuke gitare mladog Amira Prekića. Organizator IV Multimedijalnog festivala je NVO „Da zaživi selo“ u saradnji sa Omladinskim klubom iz Pljevalja. Festival su finansijski podržali FAKT (Fond za aktivno građanstvo) i opština Pljevlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari