FPN: Polovina studenata za demokratiju, a polovina za „čvrstu ruku“

Ostavite komentar


  1. Da kle jedna polovina već ima ono što želi,'“diktaturu tj.čvrstu ruku“.
    Ali šta ćemo sa stavom druge polovine. koja želi demokratiju.

    Oni moraju da popričekaju,a koliko ,neizvesno je to danas u Srbiji. baš koliko kada ćei dali će da svane sledeći da n.

  2. Za privredno zaostalu i primitvnu sredinu demokratija je zlo. To je još Skorat zaključio a Platon zapisao: „Demokratije će platiti zato što će pokušati odgovarati svima.Lopovi i prevaranti će hteti važne daržavne funkcije. A demokratija će im to dati. A kada lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teže za moć, nastat će gora tiranija nego u vreme bilo koje monarhije ili oligarhije.” To je tako očogledna istina u zaostalog Srbiji, koju će ovi dokrajčiti, ako pametni i časni ćute.

  3. Za privredno zaostalu i primitvnu sredinu demokratija je zlo. To je još Sokrat zaključio a Platon zapisao: „Demokratije će platiti zato što će pokušati odgovarati svima.Lopovi i prevaranti će hteti važne daržavne funkcije. A demokratija će im to dati. A kada lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teže za moć, nastat će gora tiranija nego u vreme bilo koje monarhije ili oligarhije.” To je tako očogledna istina u zaostalog Srbiji, koju će ovi dokrajčiti, ako pametni i časni ćute. Upravo Zapadne odligarhije predvođene Amerikom svim sredstvima pritiska nastoje da „demokratizuju“ Rusku federaciju i Kinu, da bi sasvim razorile njihove funkcionalne državne sisteme.

  4. Polovina mladih je za cvrstu ruku, sto znaci da vecina osoba srednjih godina i starih, takodje voli onoga ko ce da „hapsi nitkove“. Ispitivanja su davno dokazala da srbija, kao i sve zemlje koje naginju istoku, ne dele orijentisanost zapada ka demokratiji, nego su sklone diktaturi.

  5. Vidi se da omladina redovno prati mainstream medije, i sto je nagore, da im veruje.
    Prosla su ta vremena kada je omladina bila pametniji i progresivniji deo populacije.
    Glupost je pocela sada vec da se prenosi sa kolena na koleno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.