Savet Fakulteta političkih nauka u ponedeljak razmatra izbor v.d. dekana 1Foto: Jovana Stanković/ Danas

Savet Fakulteta političkih nauka (FPN) će u ponedeljak, 30. septembra razmatrati izbor profesora Darka Nadića za vršioca dužnosti dekana, rečeno je danas FoNetu na tom fakultetu.

„Mislim da neće biti problema sa kvorumom i verovatno sa glasanjem“, rekao je FoNetov izvor, jedan od profesora koji je želeo da ostane anoniman.

Nastavno-naučno veće FPN je u četvrtak Nadića jednoglasno predložilo za vršioca dužnosti dekana, nakon što je profesor Slaviša Orlović potpisao ranije datu ostavku na tu funkciju.

Nadić je predložen za v.d. dekana do izbora novog, pa nakon 1. oktobra neće morati da odlučuje nadležno ministarstvo, odnosno Vlada Srbije o tome ko će biti novi dekan tog fakulteta, preneo je N1.

Darko Nadić je od 2012. godine redovan profesor FPN, na kojem je i doktorirao 1999. godine, te prethodno magistrirao i diplomirao, a angažovan je na predmetima: Socijalna i politička ekologija, Savremena ekološka politika, Ekološka politika Srbije i Ekološka politika, javne politike i usluge.

Orlović je u četvrtak objavio da je „vratio mandat“ dekana i potpisao ostavku datu 8. juna, jer je u međuvremenu dobio odluku Saveta FPN da je bio izabran. On je na mreži Iks naveo da ostavku dostavlja Nastavno-naučnom veću FPN, vraćajući mandat onima od kojih ga je dobio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari