Pirotska gimnazija od danas pa do 25. aprila biće domaćin učenicima i profesorima škole „Masion“ iz Klemon Ferana u Francuskoj i srednje škole „644“ iz Primorskog okruga Sankt Peterburga u Rusiji, u okviru programa međunarodne saradnje „Lađa prijateljstva“.


Direktorka gimnazije Dragica Nikolić rekla je da sa školom iz Francuske sarađuju skoro deset godina, dok je saradnja sa školom iz Rusije započeta prošle godine.

– Naš tim za međunarodnu saradnju pozvao je učenike i profesore iz obe škole i pripremio bogat obrazovno-kulturni i sportski program. Cilj je razmena iskustva i širenje prijateljstva između vršnjaka različitih zemalja – istakla je Nikolićeva.

Tokom boravka u Pirotu za francuske i ruske đake biće organizovani prijemi kod predsednika opštine i načelnika Pirotskog okruga i u Korporaciji „Tigar“. Svečana akademija je 21. aprila, a biće organizovane i posete Muzeju Ponišavlje i kulturno-istorijskim spomenicima u pirotskom kraju. U okviru obrazovnog programa učenici će prisustvovati časovima srpskog jezika, hemije i fizike, a učestvovaće i u debati i radionicama na engleskom i francuskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari