Frilenseri ispred Vlade: Države pomažu svojim građanima, a nas naša tera u robove

Ostavite komentar


  1. Godišnje licence i pragovi prihoda su rešenje. Ni jedni ni drugi pojma nemaju.

    1. Vaši komentari su isti kao kada pričate o tome kako se leti avionom bez oba motora. Pričate gluposti u koje se ne razumete.

    1. Moze naravno, kad mi priznaju staz i zdravstveno kao zaposlenom. Sta kazes na to?

    2. Cim plati Vulin pile tetkino onda cu i da platim, ti botino bolje pisi kometare na drugim sajtovima a da cekaj blatoidi vlasti ovo ne izvestavaju.

      1. I onda ce da se pojavi radikalski mutant i zadovolji raju…Kao i svaki put.

  2. Ko je Pogačar? Nameće se kao lider onima koji i nisu ozbiljni frilenseri.

    1. A sta su po vama ozbiljni frilenseri? Ja sam evo ozbiljan frilenser, ozbiljniji sigurno nego neko ko se potpisuje sa Pisonja. Sve najbolje

    2. Ko je da je, ima našu maksimalnu podršku. Hvala Bogu, da je krenulo! Srbija se polako ali sigurno budi protiv lopova koji gusarski pljačkaju i uništavaju našu lepu zemlju.!

      1. Drzava ne sluzi nama, nego mi njoj! Postali smo robovi politicarskoj bandi! I zato- pobuna!

  3. Prema dugogodisnjem a i trenutnom stanju, POSTOJI DRZAVNS IMPROVIZACIJA VISOKE OKTROACIJE, NEZNANJA, KORUMPIRANIH SUDIJA I DRZAVNIH SLUZBENIKA, REZIMSKOG KRIMOGENOG USTROJSTVA LICA koje srbe smatra predsednikom i interesne grupe neukih samovlasnih politicara, na nivou zrelosti u dobu 14 vek n. e. U toj improvizaciji ekstremno je ukorenjen kriminal belog okovratnika, imovinski kriminal, organizovani političko mafijaski pokret kriminala u zemlji i izvan nje, u sprezi. Gradjani nemaju posla, tranziciono uoblicenje stecajne mafije i rabljenja drzavnih preduzeca, proizveli su ponovni realni ciklicni bankrot. U takvim realnim uslovima, republika srbija i nije potrazilac poreza, ne posroje legalne poreske obaveze, ali postoji rezimsko oktroisani protivzakoniti harac za izmirenje dugova rezima i krimogenu akumulaciju sredstava republike i gradjana, u rukama finansijsko politickog i partijskog kriminala. Poreske prijave sami popunite i obavestite o individualno mogucem odredjenju, za svaki pojedinacni free lance slucaj ostvarenja prihoda, ali po namirenju prioritetnih obaveza licne i porodicne, sifurne, zdravstveno obezbedjene i penziono osigurane, egzistencije. Moguce je obratiti se parlamentu kvasi drzave koja nazalost bitise na prostoru R. S., ali vas tamo niko nece razumeti, jer ne znaju i nisu ni sposobni ni kompetentni za parlamentarizam. Weiter laufen.

  4. Izgleda da kod nas mi postojimo zbog drzave, a ne obratno. Do sada sam smatrao da je porez naknada koju placamo za usluge drzave, kad ono – nema usluga.

  5. они кои су дебело зарадили одбијају да плате порез а неће да се преселе као Ђоковић у Монако

    опростити богатима

    а сиромашним отимати 2/3 плате пензије
    слати их у затвро и узимати им пензије

    све уз подршку демократске опозиције

  6. Porez normalan kao u okruzenju i da se radi! Nemoj da izmisljamo toplu vodu i budemo najpametniji na svetu.

    1. Neka vam daju 10000 evra subvencije retroaktivno za svako radno mesto pa im onda platite porez. Napadaju vas nepismeni.Samo napred.

  7. Pa kad ti je tako loše ti idi u Ameriku i probaj da ne platiš porez,probaj da jedeš i piješ džabe e šta posle toga sledi će vidiš,al pozovi ove iz lista danas i iz N1 oni su dobri savetnici

    1. Ne pricajte o temi koju ne razumete. Posto vam je jedini smisao poruke da branite vlast barem to osmislite kako treba, a ne ovakve gluposti da pisete

    2. U Americi ne traze 25.5% plate za PIO a da ne dobijes staz i 10.3% zdravstveno a da ne dobijes zdravstveno. Tako da da, sto se izdataka tice u Americi je bolje. Ali valjda neko treba da ostane u Srbiji.

  8. Vlada je sebi pucala u nogu, prvo mnogi a pogotovu oni sto su ozbiljno zaradjivali i unosili devize otici odavde./ko je lud da im placa takve namete/ drugo mnogi ce prestati sa radom, trece i BANKE koje su potkazale svoje klijente ce pretrpeti OZBILJNE gubitke, ugasice se na desetinehiljade racuna i priliv novca, od kojeg su DEBELO zaradjivale na proviziji. Pad BDP-a ce biti NAJMANJE 2-3% samo po ovim osnovima.

    1. Gde god da odu svuda u inostranstvu se placa porez hoce da se hvale sa skupe stvari auta i stanove samu su ovo trazili

  9. Ja nisam frilenser ali zasto ljudi da placaju 5 godina unazad doprinose za zdravstveno, koje nisu koristili, niti mogu da iskoriste retroaktivno. Eto neka im sada na primer zakazu magnetnu za 2017
    Sa druge strane gde je bila Poreska uprava da radi svoj posao, nego se probudili posle 5 godina da im uzmu harac
    Ja sam podnela prijavu za porez na imovinu za stan, samostalno, niko me nije terao, i to za stan koji ne mogu da legalizujem. Godinu dana ni resenja ni pisma od Poreske uprave, 3 puta sam odlazila da pitam zasto ne dobijam resenje, nemaju pojma
    Posle godinu dana stize resenje i obracun sve sa zateznom kamatom za tih godinu dana, pala sam u nesvest
    Isla sam od sluzbe do sluzbe i pitala kako je moguce da mi zaracunavaju zateznu kamatu za njihov propust, odgovor je bio za neverovati, pa nas nema dovoljno, ne mozemo da postignemo, zato vam nismo izdali resenje godinu dana i eto zatezne kamate
    Pa Poreska uprava je na nivou kamenog doba, nemaju oni tamo sa kim da razgovaraju, kao sa zidom da pričaš

  10. Napred mladi. Vi ne radite za vlast ko ovi botovi, radite za sebe i svoje porodice.

  11. Ко ће овде од фриленсера да поднесе оставку због кршења ковид мера????

  12. Jednostavno je. Država treba da oprosti porez za prethodne godine zato sto vecina iz te struke koja radi na domaćem tržištu radi ma ceno pa nije u redu da oni koji rade sa inostranstvom treba bilo šta da plaćaju ( eventualno da plate porez za poslednjih 12 meseci) , a u buduce da plaćaju porez kao i svi ostali : 60% na plate ili da registruju radnju i paušalno id 25-50.000 mesečno .

  13. Zar nije presednik izjavio da su frilenseri u pravu! I šta sad?
    Pitajte g. Ministra i ovo lažno udruženje da odgovore na sledece pitanje. Ako je neka frilenserka ucila Kineze Engleski i placala godinama redovno sve dazbine po vasem zakonu, ako zatrudni da li ce imati trudnicko, zdravstvenu knjizicu,.. Mislio sam da idemo polako napred ali ovaj problem je pokazao duboku otudjenost vlasti od naroda. Svi placaju sve ali frilenseri su gradjani drugog reda i njima nista ne sledi po zakonu za to. Naravno moleri, automehanicari, taksisti, malinari, advokati, Zvezda i Partizan, estradni umetnici… nista ne placaju i dalje ili bezobrazno malo placaju u odnosu na svoje prihode.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.