Hvala, fudbalu te nam otera duha. Skide ga sa naslovnih strana. Hvala mu, što i politiku ostavi iza sebe. Zaigrali mi u Superligi. Ko se nije ugurao u jedan od navijačkih autobusa, sedeo je ispred malog prozora u veliki svet.

„Petarda“ nam puče od žalosti. Ništa! Ima još lopta da se kotrlja. Rezultat u prvom planu, a onda lavina događaja sa tribina i iz loža. Domaćini su „dobro“ pevali, ali nisu stolice dobro pritegli. Vi nama „pesmu“, mi vama stolice iz ležišta, pa pup pod noge. Naviknuta navijačka posla. Vode, i dalje, ni za lek. Barikade na drumovima više nisu vest. Vest je kad neko posle tri, pet,sedam ili deset dana dobije kap vode. Ljudi, nema vode. Džaba „orete“ drumove – u sav glas, po ceo dan, viču oni što im ventili, evo, deset godina već cure.

Teška mehanizacija „brunda“ po grdaskim sokacima i seoskim džadama. Fala, lokalnoj samoupravi što nam napravi asfalt i makadam- beleži gradski javni servis narodnu zahvalnost vlasti što radi posao koji joj je u opisu. Kad zaškripi, svi bi kod gradonačelnika istog trenutka. I to se beleži iz različitih uglova informativne pripadnosti. Prijem još nisu zatražile posvađane mahaluše, da i njima gradonačelnik „upravi krive Drine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari