Zabavna Škola fudbala u Pirotu okupila je oko 200 dečaka i devojčica iz Pirota, Babušnice i Dimitrovgrada. Škola je trajala pet dana i završena je juče. Osim u Pirotu, njeni polaznici boravili su u Babušnici i Dimitrovgradu, a juče su svoje umeće pokazali na trgu u centru Pirota.


Reč je o projektu UEFA koji se od 2001. godine realizuje na prostoru bivše Jugoslavije. Pokrovitelji su Vlada Norveške i Ambasade Danske. Sa decom rade treneri i asistenti koji su prošli obuku u Lepenskom viru.

– Jako je važno da se deca socijalizuju i nauče nešto novo. Zanimljivo je da su neki od njih prvi put bili u nekom od ova tri grada u pirotskom okrugu – kaže jedan od trenera Miroslav Nackov iz Dimitrovgrada.

Trener Dorjana Kamenović iz Pirota kaže da je Škola izazvala veliko interesovanje, posebno među devojčicama i da je cilj da se i oni koji ne treniraju fudbal zainteresuju za ovaj sport.

– Po dva dana smo bili u Babušnici i Pirotu i jedan dan u Dimitrovgradu. Polovina sadržaja se odnosila na fudbal, ali tu je bilo i dosta zabave i elemenata košarke, rukometa, hokeja i drugih sportova koji se igraju na travnatim terenima. Cilj nam je da deca pronađu sebe u bilo kom sportu – kaže profesor fizičke kulture iz Pirota Dragan Jovanović.

Učenica četvrtog razreda iz Pirota Anastasija Takić je došla u ovu školu jer voli fudbal i rado ga igra sa drugaricama. U školi su i dva drugara iz Babušnice, učenici četvrtog i petog razreda Ivan Popović i Dejan Aćimović.

– Lepo smo se družili i igrali fudbal – kažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari