Televizija BN TV iz Bijeljine emitovala je preksinoć deo novog video snimka na kojem je snimljen ratni put jedinice „El mudžahedin“ u BIH i stravični zločini koje su pripadnici te jedinice počinili nad Srbima na području srednje Bosne. Na snimcima se vidi kako mudžahedin ‘oštri sekiru’ kojom posle odseca glavu srpskom vojniku, a snimljen je i govor mudžahedina koji kaže „Zovu nas teroristima.

Televizija BN TV iz Bijeljine emitovala je preksinoć deo novog video snimka na kojem je snimljen ratni put jedinice „El mudžahedin“ u BIH i stravični zločini koje su pripadnici te jedinice počinili nad Srbima na području srednje Bosne. Na snimcima se vidi kako mudžahedin ‘oštri sekiru’ kojom posle odseca glavu srpskom vojniku, a snimljen je i govor mudžahedina koji kaže „Zovu nas teroristima. Jesmo teroristi i uništićemo sve neprijatelje Alaha“.
Vide se leševi i zarobljeni vojnici koje mudžahedini vezuju i zlostavljaju na vozućkom ratištu. Prikazana je i utakmica koju igraju mudžahedini, koji umesto lopte šutiraju odsečenu glavu.
Do ovih snimaka došao je Savez logoraša Republike Srpske, čiji predsednik Branislav Dukić kaže da su snimci došli s bošnjačke strane. Dukić je izjavio da i među Bošnjacima ima „onih koji hoće da se dokaže istina o boravku mudžahedina u Bosni i njihovim ratnim zločinima počinjenim na području srednje Bosne“.
Jedinica ‘El mudzahid’, kako se na kraju tog video materijala tvrdi, krajem rata brojala je oko 1.000 boraca, među kojima je bilo oko 700 Bošnjaka koje su oni tokom rata regrutovali u svoju jedinicu od domaćih muslimana, i 300 stranih ratnika iz islamskih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari