Visoki savet sudstva Srbije prihvatio je prigovore 43 neizabranih sudija i vratio im sudijske funkcije. Oni su dužni da se 20. avgusta jave na posao u sudovima gde su raspoređeni. Među njima su i dvoje sudija sa teritorije Braničevskog okruga kome je Visoki savet sudstva vratio sudijsku funkciju, Danica Miljević iz Požarevca i Spomenka Cokić iz Velikog Gradišta.


Danica Miljević iz Požarevca raspoređena je u Viši sud u Požarevcu kao sudija krivičar, gde je i pre radila kao predsednik drugostepenog krivičnog veća dok je još bio Okružni sud. Spomenka Cokić iz Velikog Gradišta. je raspoređena u Osnovni sud u Požarevcu ali će raditi u sudskoj jedinici Veliko Gradište kao sudija parničar.

Visoki savet sudstva odbio je prigovore Milanki Stojanović iz Petrovca na Mlavi, Jorgovanu Marinkoviću iz Velikog Gradišta i Zorici Stojadinović iz Požarevca i ovoj trojici sudija sa teritorije Braničevskog okruga neće biti vraćene sudijske funkcije.

Ovo nije konačan spisak sudija kojima je usvojen prigovor i vraćena sudijska funkcija, jer će Visoki savet sudstva na nekom od svojih narednih sednica, koje će se održati po završetku godišnjih odmora, odlućivati o prigovorima koje su podnele ostale neizabrane sudije, tako da se vraćanju sudijske funkicije mogu nadati još dvadesetak neizabranih sudija sa Braničevskog okruga koje su podnele prigovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari