Funkcionerima Srpske liste imovina uglavnom povećana u odnosu na prošlu godinu 1

Kosovska agencija za borbu protiv korupcije objavila je izveštaje o imovini visokih javnih zvaničnika na Kosovu za 2020. godinu. Neki od gradonačelnika naveli su povećanje vrednosti njihovih nepokretnosti, drugi pak ušteđevine ili godišnjih prihoda.

U skladu sa zakonodavstvom na Kosovu, ovi zvaničnici u obavezi su da na godišnjem nivou agenciji prijave stanje sopstvene imovine, kao i imovine članova porodice, javlja portal KoSSev, pozicajući se na podakte CBS.

Zvaničnici u obavezi su da prijave pokretnu i nepokretnu imovinu, akcije u privrednim društvima, hartije od vrednosti, ušteđeni novac u banci i drugim finansijskim institucijama, zaduženja prema fizičkim i pravnim licima, kao i godišnje prihode, kako svoje, tako i članova porodice.

Umesto Gorana Rakića, ove godine u svojstvu gradonačelnika svoju i imovinu članova svoje porodice prijavljuje novi gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević.

Pored toga, na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije nedostaje prijava imovine gradonačelnika Zvečana, Vučine Jankovića za 2020. godinu.

Samo jedan gradonačelnik ima manju imovinu nego prethodne godine.

Srpski poslanici u skupštini Kosova, prema onome što su prijavili u odnosu na prethodnu godinu uglavnom su povećali gotovinsko stanje na bankovnim računima, i uvećali godišnja primanja.

Primera radi  poslanik Branislav Nikolić u odnosu na prethodnu godinu prijavio dve funkcije. Novina u njegovoj imovinskoj karti je i automobil kupljen 2020. godine ali i uvećanje godišnjih prihoda za više od 25,000 evra u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari