Futog ponovo oblepljen uvredljivim plakatima: Dalibor Ćalić kaže da ne zna da li je nova poruka upućena njemu ili policiji 1Foto: Futoška inicijativa

Plakati sa likom futoškog aktiviste Dalibora Ćalića iz Udruženja „Futoška inicijativa“ ponovo su oblepljeni jutros po ovom naselju.

Policija još nije pronašla one koji su prošle nedelje Futog izlepili sa plakatima ovog opozicionog aktiviste na kojima je pisalo, „sportski pozdrav“ uz Ćalićev crtež i LGBT+ motive. U potpisu je stajao naziv „Futožani 21410“ sa grbom lobanje.

Na novom plakatu Ćalić stoji zajedno sa psom, dok u oblačiću iznad njegove glave piše: „Ajde njuši ko je zalepio plakate..“

Kako je napisao Ćalić na društvenim mrežama, ne zna da li je ova nova poruka upućena njemu ili policiji.

„Očigledno su autori dobili uputstva da malo okrenu na šalu. Strip iz Futoga! Ideja uopšte nije loša! Život i Futog su nam odavno pretvoreni u crtani strip!“, napisao je Ćalić.

On je prošle nedelje prijavio čitav slučaj, jer kako je rekao, nije mu prijatno da prolazi pored podrugljivih poruka sa svojim likom, pogotovo što je otac troje maloletne dece.

Javni linč Ćalića počeo je nakon što se usudio da se na Fejsbuk stranici svog udruženja zapita ko je autor grafita preko čitavog Vatrogasnog doma na kom piše; „Kad se vojska na Kosovo vrati..“ i šta tačno ta poruka treba da znači.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari