Ovogodišnja etno manifestacija „Kupusijada 2008.“ održaće u se subotu ,15. novembra, u centru Futoga.

Najviše pažnje Futožana, ali i brojnih gostiju privući će takmičenje u kuvanju slatkog kupusa kao i izbor najteže glavice futoškog kupusa. Očekuje se nastup brojnih takmičara, a prijave se primaju do 12. novembra u prostorijama MZ Futog. Za pobednike su pripremljene vredne nagrade, a na ovogodišnjoj „Kupusijadi“ takmičiće se profesionalni kuvari, amateri i bajkeri.

Organizatori obezbeđuju meso i kupus, a takmičari treba da ponesu kotlić, butan, gorionik i začine. Kotizacija za učešće u takmičenju kuvanja kotlića je 2.000, a za kuvanje u oraniji 6.000 dinara. Ukoliko takmičari kuvaju sa mesom koje sami donesu kotizacija za kotlićje 500, a za oraniju 1.000 dinara. Zainteresovani za učešće u takmičenju sve informacije mogu dobiti na broj telefona 895-250 i 895 – 077.

U kulturno – zabavnom programu manifestacije, koji će se odvijati na platou KIC „Mladost“, uz domaćine, nastupiće brojni gosti. Posetioci će moći, uz pesmu i igru, da uživaju u specijalitetima od kupusa, obiđu mini-sajam, kupe futoški kupus po povoljnim cenama i prisustvuju obaranju Ginisovog rekorda u kuvanju sarme, koji za sada drže Mađari sa 6.120 komada. U petak 14. novembra, dvatesetak žena zavijaće 6.555 sarmi, koje će posetioci moći da probaju sutradan, dok će deo biti poklonjen narodnoj kuhinji i Domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku.

Organizator manifestacije je Mesna zajednica Futog u saradnji sa Udruženjem „Futoški kupus“, KIC „Mladost“, Poljoprivrednom školom, Zemljoradničkom zadrugom i preduzećem „Asko Vidak“. Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari