Predsednici opštinskih odbora pet stranaka i jedne grupe građana u Babušnici preksinoć su potpisali zajedničku platformu i koalicioni sporazum koji podrazumeva i stvaranje nove skupštinske većine u lokalnoj skupštini.

Sporazum su potpisali predsednici odbora stranke G17 plus Tomislav Blagojević, SPS-a Zlatko Aleksić, DS-a Saša Stanković, Demokratske partije Bugara (DPB) Miljan Ignjatov, SPO-a Dejan Lazarević i Dragan Kostić u ime Grupe građana „Dr Kosta’’. Ova grupacija će u babušničkom parlamentu imati zajedno 22 odbornička mandata, od 37 mesta koliko ima Skupština. Koalicija je, prema rečima pojedinih članova, dogovorila i podelu ključnih funkcija. Po tom dogovoru predsednik opštine treba da bude aktuelni predsednik SO Zlatko Aleksić (SPS), a njegov zamenik bi bio Saša Stanković iz DS-a. Novi predsednik Skupštine bio bi Tomislav Blagojević (G 17 plus), a njegov zamenik sadašnji zamenik predsednika SO Dejan Lazarević (SPO).

Dosadašnju skupštinsku većinu činili su odbornici Nove Srbije, SRS-a, SPS-a, DSS-a, Koalicije za Lužnicu – SPO i Demokratske partije Bugara. Ova grupacija ima 25 od 37 mandata, a u opoziciji su bili G17 plus sa devet i DS sa tri mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari