Američki predsednik i prva dama Barak i Mišel Obama priredili su preksinoć u čast britanskog premijera Dejvida Kamerona i njegove supruge Samante svečanu večeru, kojoj su prisustvovali biznismeni i donatori političkih kampanja, ali i mnoge slavne ličnosti iz sveta sporta i filma.


Goste najveće državne večere tog tipa koju je priredio američki predsednički par, zabavljali su dobitnik Gremi nagrade Džon Ledžend, čiji su Barak i Mišel Obama veliki obožavaoci, i britanski bend „Mumford & Sons“ čiji su fanovi Dejvid i Samanta Kameron. Zabavi u dvorištu Bele kuće prisustvovali su milijarder Voren Bafet, glumac Džordž Kluni, zvezda popularne serije „Homeland“ Demijan Luis, poznat i po seriji „Life“, holivudski producent i koosnivač kompanije „Miramaks“, Harvi Vajnstajn, koji je veliki donator Obamine izborne kampanje.

Među 360 gostiju bili su sudija Vrhovnog suda Antonin Skalija, potpredsednik kompanije „Epl“ Džoni Ajv, vlasnik kompanije „Virdžin“ Ričard Brenson, kao i golfer Rori Mekilroj, novi svetski broj jedan i britanska atletičarka Denis Luis, osvajač zlatne olimpijske medalje. Na listi zvanica bilo je više od 30 najvećih sponzora Obamine kampanje u izbornoj trci za drugi mandat na čelu SAD. Svaki od njih je pomogao u prikupljanju po najmanje 50.000 dolara, neki od njih su sakupili između 200.000 i 500.000 dolara, dok je devet mesta za stolom bilo rezervisano za donatore koji su pomogli sa više od pola miliona dolara.

Kameron je tokom večere pohvalio izgled dve prve dame, obe odevene u plavo, komentarišući da su on i Obama u utorak morali da imaju „momačko veče“ – na košarkaškoj utakmici u Ohaju, jer su često „potpuno u senci svojih prelepih supruga“. Zabava je organizovana pod staklenom konstrukcijom, širokom 46 metara, sa pogledom na Belu kuću. Meni je činila kombinacija američke i britanske hrane, a ove godine prvi put nije bilo vinske liste, posle kritike da su na ranijim državnim večerama služena i preskupa vina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari