Garderoba, satovi, tepisi: Na četiri prelaza oduzeta roba vredena 140.000 evra 1Foto: Uprava carina

Carinici su na prelazima Batrovci, Vrška Čuka, Horgoš i Preševo zaplenili firmiranu garderobu i obuću, luksuzne tašne, tehničku robu i tepihe, ukupne vrednosti veće od 140.000 evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

U saopštenju piše da je u autobusa koji je saobraćao iz Ciriha ka Ćupriji, na prelazu Batrovci, sa Hrvatskom, zaplenjena različita originalna garderoba i obuća, vredna gotovo 37.000 evra i to više od 60 novih muških i ženskih jakni, 12 skijaških pantalona, 11 kompleta trenerki i 27 pari obuće.

Luksuzna roba vredna više od 80.000 evra zaplenjena je i na prelazu Vrška Čuka, u automobilu, kojim je ka Rumuniji putovao jedan strani državljanin.

Pronađeno je 15 ženskih tašni, 15 kaiševa i 11 pari cipela i patika brendova Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Gucci, Dolce Gabbana, Versace, Burberry, Hermes, Air Jordan i Moschino.

U saopštenju piše da je pronađen i ženski časovnik Rolex Oyster Perpetual, muški časovnik Gucci G Timeless, minđuše Louis Vuitton, broš Gucci, sakoi, duksevi, pantalone, kape, kačketi i naočare za sunce.

Na prelaza Horgoš sa Mađarskom, u kombija kojim je na relaciji Nemačka – Severena Makedonija putovao samo vozač, pronađena je velika količina nove tehničke robem ukupno vredbnih oko 17.000 evra.

Privremeno je zadržano više od 200 grejača prostora, unutrašnjih kamera, mini klima, muških i ženskih smart-fitnes satova, bežičnih slušalica, tablet računara, led-projektora, aparata za oblikovanje kose i jedan dron sa kamerom.

Na prelazu Preševo carinici su sprečili krijumčarenja više 200 tepiha u tovaru uredno prijavljene robe, u kamion natovaren tekstilnom robom iz Turske.

Nakon istovara i sravnjivanja robe, utvrđeno je da postoji „višak“, odnosno, da 239 tepiha, vrednih više 6.000 evra, nije prijavljeno, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari