Fudbaleri Crvene zvezde vredno su radili u prvom delu priprema u Antaliji, ali ni taj period nije prošao bez trzavica. Defanzivac Milan Jovanović odstranjen je iz tima i ekspresno vraćen u Beograd zbog alkoholisanja u hotelu, a njegov kolega iz odbrambene linije Nikola Maksimović poslednji dan prelaznog roka proveo je u Engleskoj, jer su za njegove usluge, navodno, zainteresovani Fulam i Mančester siti.

Konkurenciju je do sada pojačao samo Nikola Petković, koji je treći put došao na Marakanu, a zbog čije visine plate je izbio sukob između predsednika crveno-belih Dragana Džajića i potpredsednika Nebojše Čovića. Trener Aleksandar Janković je u Turskoj, doduše, pružio šansu i mladićima poput Stefana Mihajlovića, Ognjena Ožegovića, Nikole Karaklajića i Stefana Čikića, a svako je na svoj način doprineo pobedama u kontrolnim mečevima.

Međutim, bar na papiru najveće pojačanje je Luis Fernando Garido, koji je tek juče stigao u Beograd, a danas će obaviti lekarske preglede i ako sve bude u redu, biće predstavljen srpskoj javnosti. Garido ima 22 godine, reprezentativac je Hondurasa, a za svoj nacionalni tim igrao je na nedavno završenom šampionatu Srednje Amerike, na kojem je Honduras izgubio u finalu od Kostarike sa 1:0. Garido će se ekipi Crvene zvezde priključiti tek posle 6. februara, jer će tog dana sa reprezentacijom imati obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu sledeće godine, a rival će im na domaćem terenu biti selekcija SAD. On je do sada igrao za Olimpiju iz Tegusigalpe, na Marakani će provesti šest meseci kao pozajmljen igrač, a ukoliko sve strane budu zadovoljne, u junu će biti potpisan dugoročan ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari