Curi gas u fabrici "Gramer" u Aleksincu: Deo Nišavske ulice preventivno zatvoren, nema povređenih 1Foto: Z. S. M.

U kompaniji „Gramer“ u Aleksincu sinoć oko 21 čas došlo je do curenja gasa, ali u u tom incidentu nije bilo povređenih radnika, kazali su u Policijskoj upravi u Nišu za agenciju Beta. Preventivno je, kako su naveli, zatvoren deo Nišavske ulice.

„U vreme kada se u fabričkom krugu osetio gas nije bilo radnika u pogonu. Odmah po obaveštenju, na teren su izašli pripadnici Policijske stanice u Aleksincu i pripadnici vatrogasno spasilačke brigade“, rekli su u niškoj policiji.

U toku je uviđaj koji treba da pokaže kako je došlo do curenja gasa.

Prema nezvaničnim informacijama, gas ističe iz podzemnog fabričkog rezervoara. Kompanija „Gramer“ proizvodi komponente i sisteme za unutrašnjost automobila, kao i sedišta za specijalna vozila.

Predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević naveo je za RTS da, prema informacijama koje je dobio od vatrogasaca i policije, nema opasnosti za meštane.

Policijaci i vatrogasci spasioci obezbeđuju ulaz u fabriku „Gramer“, a uviđaj je u toku.

Za saobraćaj je zatvorena ulica Niška pored fabrike. U fabrici, u trenutku kada je prijavljeno da se oseća plin, nije bilo radnika, osim onih koji rade na poslovima obezbeđenja, rečeno je u policiji.

Građani Aleksinca se nisu javljali lokalnom zdravstvenom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari