Gašenje požara u Pirotskom okrugu i u opštini Bela Palanka: Angažovano 57 vatrogasaca i 25 vozila 1ilustracija Foto: EPA-EFE/KOSTAS TSIRONIS

Na teritoriji Pirotskog okruga danas vatrogasci gase požare na planini Vidlič, na oko 2.000 hektara kao i u opštini Bela Palanka gde je vatrom zahvaćeno oko 80 hektara, rečeno je u Ministarstvu unutrašanjih poslova (MUP) Srbije.

Iz MUP-a su za agenciju Beta kazali da su na teritoriji Pirotskog okruga trenutno  aktivni  požari  na planini Vidlič gde gori suva trava i nisko rastinje obraslo žbunjem, kao i delovi bukove šume površine 2.000 hektara.

Na gašenju požara angažovano je 57 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila, policijski helikopter, tri pripadnika dobrovoljnog vatrogasnog društva sa vozilom, 38 šumara sa osam vozila i 16 pripadnika specijalnih jedinica civilne zaštite sa jednim vozilom.

Naveli su da je angažovana i 21 osoba iz javnih komunalnih preduzeća sa jednim vozilom.

Juče su vatrogasci-spasioci uspeli da zaštite dva sela, Visoke Ogrovce i Gulence, a akcija gašenja nastavljena je i danas.

Na teritoriji opštine Bela Palanka, takođe u Pirotskom okrugu, požarom je zahvaćeno oko 80 hektara, a gori suva trava i nisko rastinje obraslo žbunjem, kao i delovi bukove šume.

Angažovano je 15 vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila, a u gašenju učestvuje i osam pripadnika dobrovoljnog vatrogasnog društva, dodali su u MUP-u.

Na delovima teritorije Grada Pirota i opštine Dimitrovgrad danas je proglašena vanredna situacija zbog požara na planini Vidlič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari