Meštani sela Temska kraj Pirota pridružuju se akciji Sat za našu planetu koja će se 28. marta održati u najvećim svetskim metropolama i najvećim gradovima Srbije, a podrazumeva gašenje svetla na sat vremena, saopšteno je juče na konferenciji za novinare.

 Odbornik u Skupštini opštine Pirot Dušan Mitić rekao je da će akcija trajati sat vremena i svetlo ugasiti od 20,30 do 21,30 časova i u Temskoj.

– Naravno da je gašenje svetla jedna simbolika, a cela akcija će imati svoj puni smisao ako ljude podstakne da razmišljaju o utrošku i poreklu energije i da treba voditi računa kako se ona troši i proizvodi – kazao je Mitić.

Mitić je rekao da će u subotu, 28. marta meštani ovog sela pogasiti sva svetla i da će od pirotske Elektrodistribucije tražiti da na sat vremena ugasi i ulične svetiljke u selu.

On je dodao da žitelji Temske i ovom akcijom žele da skrenu pažnju na problem oko pokušaja prevođenja Toplodolske reke u akumulaciju HE Pirot koji je aktuelan već 30 godina.

– Nadam se da će uskoro doći i dan kada će neko reći da se taj projekat konačno zaustavlja – rekao je Mitić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Temske Nebojša Ilić kaže da je ovo simbolična akcija koja ima slogan pod nazivom Priključi se.

– I Temska se priključuje ovoj globalnoj akciji budući da se mi odavno borimo za očuvanje prirode i planete zemlje – rekao je Nebojša Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari