Gasi se časopis Politikon, redakcija izdala poslednji broj 1foto Medija centar

Ne stišavaju se reakcija saradnika časopisa Politikon, koji 11 godina izdaje Vojvođanska politikološka organizacija, na vest da je najnoviji broj koji su izdali zapravo i poslednji.

Kako je saopštio profesor dr Duško Radosavljević 33. broj Politikona, za sada, a biće i za duže vremena, poslednji je broj koji potpisuje ta redakcija.

„Posle 11 godina izlaženja, 33 broja Politikona, i 10 objavljenih knjiga, Vojvođanska politikološka asocijacija i Redakcija Politikona moraju da objave taktičko povlačenje. U ovoj sredini gasile su se i projekti od šireg značaja, tako da nismo sigurni da će mnoge zaboleti naša sudbina. Deleći sudbinu civilno-društvenog sektora, čiji su se akteri uklopili u režimsku podelu sredstava, ili su toliko marginalizovani da nemaju skoro nikakav uticaj, nismo mogli da donesemo laku odluku, znajući da je ovo objektivno kraj za našu aktivnost za duži period.

U poslednjem broju Politikona, časopisa za istraživanje fenomena politike, izašli su članci – „Laž i mimikrija: politička kultura u Srbiji 1990-2022. autor Duško Radosavljević; „Šta pevuši radnička klasa“, autor Đokica Jovanović; „Društvene predrasude i stereotipi prepreke za racionalnim odgvorima“, autor Goran Kaluđerović,; „Putinova politička upotreba istorije i kulture sećanja kao ideološka priprema i opravdanje rata u Ukrajini“, autorka Sara Jevtić; „Snežana Kresoja – Russia, “Serbian World” and Slavic Brotherhood; recenzija Boško Kovačević „Preispitivanje postojanosti“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari