Gašić u poseti kandidatima za prijem u specijalne jedinice "Kobre" 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE)

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović posetili su danas, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, kandidate za prijem u specijalne jedinice, saopštilo je Ministarstvo.

Gašić je, obraćajući se kandidatima, istakao da je potrebno da dokažu svoje sposobnosti i uspešno savladaju selektivnu obuku da bi na ramenima poneli ambleme 72. brigade za specijalne operacije ili Odreda Vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Posle obraćanja kandidatima, Gašić i Mojsilović održali su sastanak sa starešinama Vojske Srbije na kome je razgovarano o procesu obuke i selekcije kandidata za specijalne jedinice.

Kandidati koji uspešno završe osnovnu obuku biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza.

Najuspešniji među njima dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

U saopštenju se navodi da će sve kandidate koji postanu pripadnici Vojske Srbije čekati kontinuirana obuka i usavršavanje, rad sa najsavremenijim naoružanjem i opremom, kao i stimulativna osnovna zarada koja će se, u zavisnosti od nivoa osposobljenosti i formacijskog mesta, značajno uvećavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari