Bratislav GašićFoto: Beta/Miloš Miškov

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da je vlasnik poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ na kome je pronađena najveća plantaža marihuane u Srbiji Predrag Koluvija, bio donator odeljenja BIA u beogradskoj opštini Stari Grad.

Gašić je, obraćajući se u Skupštini Srbije, rekao da je Koluvija preko Gradske uprave dao 261.000 dinara „za nameštaj za ispostavu BIA Stari Grad“.

On je rekao da je 1.600 kilograma zaplenjene marihuane na „Jovanjici“ uništeno zvanično, „tako kako naš zakon propisuje“.

Gašić je rekao da su slučaj „Jovanjica“ iznela dva inspektora „koji na sve moguće načine pokušavaju da zadrže svoje pozicije“.

„Jedan je već devet meseci na bolovanju, drugi je manje od toga na bolovanju, i obojica su više puta zbog zloupotreba prijavljivani Sektoru unutrašnje kontrole“, kazao je Gašić.

Dodao je da ima isti broj telefona godinama, i da je u njemu nađena „jedna jedina poruka“ u vezi Koluvije.

„Gazdinstvo Jovanjica krenulo je sa uzgojem organske hrane“, rekao je Gašić i dodao da je traženo da se na tom gazdinstvu uzgaja „medicinska marihuana“.

Odgovarajući na izlaganje poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića, koji je kritikovao rad Ministarstva unutrašnjih poslova, Gašić je rekao da je od početka godine MUP zaplenio 3.005 kilograma marihuane, 14,1 kilogram heroina, 40,2 kilograma amfetamina i više od 30 kilograma kokaina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari