Gašić: MUP je uradio sve što je u njegovoj nadležnosti da osigura bezbednost u "Ribnikaru" 1Foto: Danas/Željko Bošnjaković

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da je MUP uradio sve što je u njegovoj nadležnosti da osigura bezbednost u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, gde se 3. maja dogodilo masovno ubistvo u kome je učenik sedmog razreda hicima iz očevog pištolja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja.

Gašić je obraćajući se na posebnoj sednici Skupštine Srbije, na kojoj se na zahtev opozicije raspravlja o njegovoj smeni zbog odgovornosti u slučaju masovnih ubistava u toj školi i u okolini Mladenovca, rekao da je u OŠ „Vladislav Ribnikar“ bio i školski policajac, pored pripadnika privatnog obezbeđenja.

Kazao je i da je MUP od početka školske godine do dana tragedije sproveo „sedam edukacija u saradnji sa školom ‘Ribnikar’ i Školskom upravom Grada Beograda“ o bezbednosti.

Govoreći o optuženom za masovno ubistvo U. B. (21), koji je u okolini Mladenovca 4. maja hicima iz kalašnjikova ubio osam osoba, Gašić je rekao da je policija povodom njegovih ranijih prekršaja radila sve što je bilo potrebno, kao i da su se ti prekršaji desili pre dve, tri godine.

Gašić je rekao da dela koja je U. B. prethodno počinio „nisu bila teška dela, nego su bila saobraćajni prekršaji“, prilikom kojih je policajac „imao lake telesne povrede“.

On je rekao da je od početka akcije dobrovoljne predaje nelegalnog oružja, od 8. maja do danas u 7.00 sati, predato 72.869 komada oružja, više od 3,9 miliona komada municije i više od 25.000 minsko-eksplozivnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari