Gašić: Svedoci smo poruka kojima se nagoveštavaju krize i ratovi, nastavićemo da nabavljamo novo naoružanje i ulažemo u obuku vojske 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da će Srbija nastaviti da ulaže u nabavku novog naoružanja i obuku pripadnika oružanih snaga jer je to zalog za očuvanje države i naroda.

Na svečanosti u Skupštini Srbije povodom završetka školovanja nove klase polaznika Škole visokih studija bezbednosti i Generalštabnog usavršavanja, Gašić je prisutnima rekao da bi bio najsrećniji kada bi mogao da im garantuje da svoja znanja nikada neće morati da upotrebe ali da to više niko u svetu ne može da garantuje.

„Danas je i Evropa u stanju neizvesnosti, što je ranije bilo nezamislivo. Svedoci smo poruka kojima se nagoveštavaju krize i ratovi, mnoge države uvećavaju vojne budžete i spremaju se za dugotrajne sukobe“, rekao je Gašić.

On je ponovio da je Srbija čvrsto opredeljena za vojnu neutralnost i da želi dobre i obostrano korisne odnose sa svim državama sveta, ali da se ne uzda u članstvo u vojnim savezima već isključivo u sopstvene snage i jedinstvo vojske i naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari