Gašić: "Zastava oružje" i "Zastava Tervo" ključne za odbrambenu industriju 1Foto: MOD

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas preduzeća „Zastava oružje“ i „Zastava TERVO“ u Kragujevcu gde mu je predstavljena proizvodnja nove familije modularnog streljačkog naoružanja (oružje koje menja kalibar u odnosu na municiju), kao i terenska i borbena vozila koja se izrađuju za potrebe Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dodali su i da su rukovodstvo ovih kompanija i sindikati upoznali Gašića sa poslovanjem, planovima za naredni period, a bilo je reči i o pitanjima od značaja za zaposlene.

„Odbrambena industrija Srbije ostvaruje značajne rezultate na polju osvajanja i proizvodnje savremenog naoružanja, borbenih i neborbenih vozila, a razvoj novih sistema imperativ je i predstavlja doprinos odbrambenim sposobnostima naše zemlje. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastavljaju da jačaju kapacitete i u tome se oslanjaju na fabrike Odbrambene industrije Srbije, a svakako da „Zastava oružje“ i „Zastava TERVO“ imaju značajnu ulogu u tome – rekao je ministar Gašić.

Zaključio je da o tome svedoči i novi investicioni ciklus Vlade Srbije za unapređenje proizvodnih kapaciteta i osvajanje novih tehnologija u proizvodnji savremenog naoružanja i opreme za Vojsku Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari