Gašića ne dam, ubijte me već jednom: Vučić pozivajući sve "da zajednički radimo" za dobro države 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada ne bi podržao smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

– On je jedan od najboljih od nas. Niko u svetu ne bi optužio policiju i državno rukovodstvo zbog masovnih ubistava. To će ući u istoriju beščašća – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima u Palati Srbija.

Vučić je rekao da je njegov posao da trpi čak i „ogoljene pretnje smrću“, navodeći da je na jučerašnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ „nošena lutka obešenog predsednika“.

„Moj posao je da trpim takve svinjarije i gadosti jer sam predsednik države. Ne znam da li se to goni po službenoj dužnosti“, rekao je Vučić na svečanosti u Palati Srbije, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

On je dodao da su ispunjeni zahtevi protesta o smeni ministra prosvete Branka Ružića, kao i o ukidanju rijalitija.

– A njihov rijaliti ne spominju? Traže nešto i u vezi REM-a, ali ne razumem šta hoće – rekao je Vučić i dodao:

– Mislite da će moj duh da slome što mi prete ubistvom? Dvesta puta takve prijave dnevno dobijam. Ajde, učinite to već jednom, olakšajte mi?“

Pozivao je još jednom sve da razmisle dobro, i da „zajednički radimo kako bi zemlja napredovala ekonomski i pravno“.

Još jednom je istakao da prelazne vlade neće biti, a da je za izbore spreman.

On dodaje da je prelazna vlada „maštarija Boška Obradovića i ostalih tako da po deseti put kaže da je neće biti“, navodeći da sa opozicijom može da se dogovori da se cenzus vrati na pet odsto.

„Dok sam ja predsednik prelazne vlade neće biti jer ne bi bila vlada Srbije već ineteresnih grupa – tajkuna, kriminalaca i stranaca. Ja sam taj koji daje mandat za sastav vlade i prelazne neće biti“, rekao je Vučić.

On je naglasio da će „proći neko vreme“ dok deo opozicije shvati da je potrebno da se razgovorima a ne protestima rešavaju problemi, ističući da je on uvek otvoren za razgovore.

„Uvek sam otvoren za razgovore iako znam da ih niko ne želi zato što se uzdaju u čudo da će na silu da preuzmu vlast a što se neće dogoditi“, rekao je Vučić komentarišući proteste „Srbija protiv nasilja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari