Radna zona „Rumska petlja“ prostire se na oko 240 hektara, a sa prvom fazom infrastrukturnog opremanja jednog bloka pomenute zone se počelo krajem januara.


Ovom prvom fazom je predviđena izgradnja saobraćajnice dužine preko dva kilometra, atmosferske kanalizacije s obe strane saobraćajnice, dela vodovodne mreže od oko 1,5 i kanalizacije od 1,3 kilometra. Investitor ovih radova je Direkcija za izgradnju Rume, a vrednost radova iznosi 63,3 miliona dinara. Reč je o bloku zone koji se nalazi na raskrsnici auto-puta i puta M 21. Ovi radovi bi trebalo da se okončaju do juna.

Radovi na izgradnji gasovoda na „Rumskoj petlji“ su započeli 14. aprila, a ugovorom je planirano da se okončaju do kraja ovog meseca. Ovi radovi podrazumevaju izgradnju kompletnog razvodnog gasovoda čija je dužina 3,8 km (radovi završeni) kao i postavljanje merno-regulacione stanice čiji će početni kapacitet biti 4.000 kubnih metara prirodnog gasa na sat.

Porečima direktora JP „Gas Ruma“ Rada Maravića, ovaj kapacitet je za početak dovoljan jer je na nivou potrošnje gasa u samom gradu, zajedno sa nekim privrednim objektima. Po potrebi, merno- regulaciona stanica se može nadograditi.

Pozahtevu budućih korisnika radiće se kasnije i distributivni gasovod. Vrednost ove investicije koja se kompletno finansira iz sredstava JP „Gas Ruma“ je 30 miliona dinara. Na ovom bloku „Rumske petlje“ već radi pogon „Kapital grupe“ koji proizvodi delove za šešire, a uskoro se očekuje i početak gradnje pogona dansko-kineske kompanije „Everrest Production“ za proizvodnju memo pene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari