Gavrilović (BIRODI): Zahuktava se kampanja za iskopavanje litijuma na državnim medijima 1Zoran Gavrilović: Foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Tokom prvih osam dana jula u emisijama na televizijama s nacionalnom frekvenciom litijum je pominjan 313 puta, dok je tokom celog juna ista tema pomenuta ukupno 330 puta, izjavio je izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović.

Gavrilović je na televiziji N1 rekao da se kampanja o pozitivnim efektima iskopavanja litijuma u medijima naklonjenim vlasti „zahuktala“ posle protesta protivnika projekta „Jadar“ u Loznici.

Po njegovim rečima, podaci iz monitoringa Biroa za društvena istraživanja pokazuju da je kampanja zagovaranja iskopavanja litijuma putem medija intenzivno počela 2. juna.
„Do sada već imamo 458 pominjanja od početka jula. Mi radimo kvantitativnu analizu pominjanja reči litijum, jer želimo da pratimo ovaj proces, da vdiimo da li građani imaju tačne i pravovremene informacije, jer im Ustav to garantuje, a i da li emiteri poštuju pravila“, kazao je Gavrilović.

On je rekao da je reč litijum u medijima u maju, pre junskih izbora, pomenuta 37 puta.

Dodao je da građani o toj temi u medijima sa nacionalnim frekvencijama dobijau „iseckane poruke propagandnog karaktera“.

„Nema argumenata, treba sučeliti aktere koji imaju interes na ovu temu, a to su pre svega ljudi iz tog područja, eksperti i drugi. Treba napraviti dijalog i videti da li je to što se nudi zaista dobro rešenje“, naveo je Gavrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari