Gradska inspekcija je pojačala kontrolu rada kafića, pre svega u domenu poštovanja radnog vremena, i u periodu od 26. februara do 6. marta 2008. izvršila kontrolu 141 ugostiteljskog objekta i kod 29 je ustanovljeno da nije poštovana odluka o propisanom radnom vremenu, tako da će protiv vlasnika tih lokala biti podnete prekršajne prijave, izjavila je Biljana Grbović, načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove na sastanku koji je sazvao predsednik Skupštine grada Zoran Vulević, posvećen bezbednosti u gradu nakon katastrofalnog požara koji se desio 17.

Gradska inspekcija je pojačala kontrolu rada kafića, pre svega u domenu poštovanja radnog vremena, i u periodu od 26. februara do 6. marta 2008. izvršila kontrolu 141 ugostiteljskog objekta i kod 29 je ustanovljeno da nije poštovana odluka o propisanom radnom vremenu, tako da će protiv vlasnika tih lokala biti podnete prekršajne prijave, izjavila je Biljana Grbović, načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove na sastanku koji je sazvao predsednik Skupštine grada Zoran Vulević, posvećen bezbednosti u gradu nakon katastrofalnog požara koji se desio 17. februara ove godine u novosadskom kafiću „Laundž“.
Međutim, kada je reč o kažnjavanju vlasnika ugostiteljskih radnji, frapantan je podatak koji je saopštio starešina Organa za prekršaje Vladan Stanojev da se godišnje između 3.000 i 4.000 postupaka protiv vlasnika ugostiteljskih objekata obustavi jer oni ne mogu da se pronađu na prijavljenoj adresi stanovanja.
Dodatni problem u brzom postupanju povodom podnetih prekršajnih prijava predstavlja i činjenica da se policajci, koji se zajedno sa predstavnicima gradske komunalne inspekcije zateknu u kontroli, po pravilu, ne pojave na suđenju u svojstvu svedoka. Opštinski organ za prekršaje je u periodu od 22. februara do 4. marta 2008. dobio 104 prijave nadležnih inspekcijskih službi, od kojih je vrlo mali broj uspeo da reši.
Načelnik Odeljenja za zaštitu i spasavanje u Novom Sadu Stojan Suknović je rekao da je u periodu nakon požara intenzivirana kontrola ugostiteljskih objekata, naročito u gradskom jezgru, i da su uočeni brojni nedostaci, a protiv 88 vlasnika biće podnete prekršajne prijave. Od gradonačelnice Novog Sada Maje Gojković biće zatraženo da pojača brojčano stanje u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, kao i omogući isplatu za prekovremeni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari