Gde će stizati autobusi koji sa juga dolaze u Beograd?

Ostavite komentar


  1. Beogradska autobuska stanica: „Svakog dana oko 700 autobusa BAS prevozi više od 10 hiljada putnika“ može da ima sa juga pola ili neka je i 2/3 polazaka, za 24h, ne u špicu. I jedna bud.. je smislila kako će celodnevni prolazak 4-500 autobusa napraviti gužvu na Gazeli. A tih neka bude 5.000 putnika će na kraju preći most vozilom GSP i napraviti bespotrebu gužvu. Pri tome ti autobusi sa juga će se okretati u pravac ka Nišu, pa se opet vraćati u pravac ka Novom Beogradu, moraju da se prebace na prolaznu stanicu i parking, i time opet pređu isti most.

  2. Ili nadjite bolje rešenje od trenutnog za putnike iz južnog pravca ili ne menjajte ništa. Nemojte da se igrate. 10 000 zaposlenih, đaka i studenata samo iz Mladenovca koristi Autokomandu kao stanicu.

  3. Znači da je Autokomanda dolazna stanica a NBg polazna? U čemu je ušteda kada će autobusi prazni ići preko Gazele. Bolje da je Delta izgradila Planet na tom mestu.

  4. Diletanti na delu! A za cenu građanine ne pitaj! Kud baš to najskuplje rešenje! 🙂 🙂 🙂

  5. Sve ovo je samo posledica našeg poslovičnog „lako ćemo“ i dugogodišnjeg ignorisanja onoga što su govorili saobraćajni stručnjaci. Još pre 30 godina je utvrđeno da Beogradu trebaju 2 međugradske autobuske stanice. Stanica Jug blizu autokomande ili nešto južnije i stanica sever na obodu Novog Beograda ili u Zemunu, obe blizu autoputa. Takođe, odavno je poznato da preko 70% međugradskih autobusa u Beograd dolazi sa juga (Znači, stanica Jug je prioritet). Takođe, svima koji žive u Beogradu ili dolaze u njega su poznata „divlja“ stajališta ovih autobusa na Autokomandi, Kod Sava centra i na drugim mestima. Vremenom su i legalizovana jer je to jednostavnije nego reševati problem gužve. Kad je počela gradnja Bg na vodi i preseljenje autobuske stanice ona je na brzinu prebačena u Novi Beograd pored Žel stanice i Buvljaka. Ali, gužve su sve veće, pokazuje se da je ta lokacija loše rešenje koje će još više povećati gužve i sad smo tu gde jesmo.

  6. Ma stacemo mi „juznjaci“ u prestonicu stavite rampu na ulaz u BG i trazite nam ausvajs.
    Nazalost mi vam trebamo samo kad su izbori da nas slazete i zato dobijete glasove a posle se nas i ne setite i ako je pola Bg doslo sa juga.Zato svi treba da se stide ovakvog suludog i nakaradnog odnosa prema nas putnika sa juga.

Ostavite komentar


Društvo

VJT: Optuženi zbog ubistva u Zemunu 8

VJT: Optuženi zbog ubistva u Zemunu

Više javno tužilaštvo (VJT) Beogradu podiglo je optužnicu protiv S. Š. (33) zbog sumnje da je 17. februara 2024. godine ubio M.Š. u čemu mu je s umišljanjem pomogao B. S. (34).

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.