VLADIMIR OBRADOVIĆfoto BETAPHOTO/MILAN ILIĆ

Iako nije prisutan u kampanji pred predstojeće lokalne izbore, Vladimir Obradović, profesor Fakulteta organizacionih nauka, koji je bio kandidat za gradonačenika Beograda na izborima 17. decembra liste Srbija protiv nasilja, i dalje je aktivan u političkom životu.

On je član Privremenog organa grada Beograda, u kome učestvuje sa Dobricom Veselinovićem, Aleksandrom Šapićem, Nikolom Nikodijevićem i Aleksandrom Mirkovićem.

Profesora Obradovića smo zatekli  na međunarodnoj konferenciji.

– Mahom se bavim svojim poslom – rekao nam je Obradović na pitanje čime se trenutno bavi, uz angažman u Privremenom organu grada Beograda.

Na pitanje da li ima planove u političkoj karijeri nakon što bude završio mandat u Privremenom organu kaže da nema konkretne odluke, ali smatra da se „svi svakodnevno bavimo politikom na ovaj ili onaj način“.

Obradović je prvi put izabran za narodnog poslanika u prethodnom sazivu parlamenta kao deveti na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka).

Mandat mu je potvrđen 1. avgusta 2022. godine, piše Otvoreni parlament.

Bio je član poslaničke grupe Pravac Evropa – SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA. Bio je član Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, Odbora za zaštitu životne sredine i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, i zamenik člana Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

Redovni je profesor FON-a i šef Katedre za interdisciplinarna istraživanja u menadžmentu na tom fakultetu. Potpredsednik je Međunarodne asocijacije za upravljanje projektima – IPMA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari