Gde je nestao spomenik Đinđiću

Ostavite komentar


  1. Čak ni datum ubistva čoveka koji je zaista želeo da pozitivno promeni Srbiju nije tačan. Zoran Đ. je smaknut 12.03. a građani, da hoće, mogli bi posle toliko godina da vide gde nas je to odvelo, u propast. Gore pomenuti Vesić je pokazao i dokazao koliki je nečovek, ljiga, lopov, šljam … i njegovo ime i komentare ne bi trebalo objavljivati uz ime časnog čoveka. O skandaloznom „spomeniku“ je apsurd pričati, ili će neko da me ubedi kako će prolaznik videvši sklepanu skulpturu neuspele strele odmah da pomisli na Z. Đinđića?

    1. Za komentar. Zoran ce oststi zauvek u secanju svakog misleceg coveka. Ove bitange Vesic&Co ne treba ni komentarisati.

      1. Na zalost nije se Djindjic proslavio sto je Vesica postavio i drzao sebi uz skute…I nije Vesic jedini gde je Zoran tesko kiksirao..Ceda jos gori primer..Kolesar..Janjusevic..nista bolji..i to da se podsetimo.Istine i nauka radi

        1. A šta je to kao falilo, u to vreme, ovim Đinđićevim saradnicima koje spominješ; za spas Srbije molio je on i Legiju, koji je kasnije osuđen na 40 godina robije. Koji su tvoji favoriti, Vučić, Šešelj, Toma… radikali?

      2. Kada se podigne spomenik Vucicu, Tomi-diplomi i njihovom mentoru, Seselju, valjda ce tada i Djindjic doci na red.

  2. Za postavljanje spomenika se verovatno čeka da to bude pred neke izbore.

    O samom spomeniku sam pisao u vreme kada je doneta odluka, ali to tada nije objavljeno. Spomenik je, očigledno, naručen od Vučića, i zapravo je spomenik njemu. Prvi deo strele predstavlja započeti posao Zorana Đinđića, na modernizaciji Srbije, a drugi deo treba da nas ubedi da je Vučić naslednik tog puta. Možda malo naivno, ali nadam se da će se u ovoj zemlji ipak nešto dogoditi, i da će se naći novo, primerenije, rešenje za spomenik Zoranu Đinđiću.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.