Ostavila sam 2008. gradsku upravu sa manje od 1.000 zaposlenih. Danas ljudi, koji već desetinama godina rade u upravi, tvrde da u pojedinim službama više nema gde da se sedne. Nemam podatke za javna preduzeća jer je, verovali ili ne, to tajna, ali se zna da danas u Novom Sadu ima ne „samo“ zapošljavanja po partijskim linijama, nego i nepotizma – poručuje Maja Gojković, predsednica Narodne partije i kandidatkinja URS za gradonačelnicu Novog Sada.


Pa, da li ćete onda, ako pobedite na izborima, podeliti otkaze onima koji su zaposleni po partijskoj i rodbinskoj liniji?

– Niko ne može da kaže da će davati otkaze ljudima, jer to je neozbiljno. Potrebno je napraviti reviziju i zaustaviti takav način zapošljavanja. Sigurno u arhivi postoji moja odluka iz 2008, dok sam bila gradonačelnica, da mora da se zaustavi dalje zapošljavanje u javnim preduzećima, jer sam još tada videla veliku opasnost za upravu i za ta preduzeća od nesagledivog broja zaposlenih.

Optužili ste neimenovanog funkcioner LSV da je isplatio 600.000 evra jednoj konsultantskoj kući. Ko je on i o čemu se tu radi?

– To je navedeno u saopštenju URS. Već mesecima se borimo za pravo na informaciju o tome šta je i kako konsultantska kuća iz Nemačke CSP savetovala JKP Vodovod i kanalizacija u Novom Sadu. Prema svim javnim informacijama koje smo tražili, i posle odbijanja direktora da nam da dokumente, na kraju smo dobili odgovor od Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja. Šabić nam je kazao da veruje da tog savetovanja u realnosti uopšte nema i da nema priloga koje smo tražili, a koji se odnose na važne stvari i sudbinu tog preduzeća. Ako posao nije urađen, kako je moguće da je plaćeno savetovanje blizu 600.000 evra.

Koga vidite kao najvećeg rivala u nadmetanju za mesto gradonačelnika Novog Sada?

– Jedina sam alternativa gospodinu Igoru Pavličiću iz DS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari