General Predrag Bandić novi v.d. pomoćnika ministra odbrane 1foto FoNet/Božidar Petrović

Predrag Bandić, general u penziji postavljen je za vršioca dužnosti pomoćnika ministra odbrane na sednici Vlade Srbije koja je održana 4. jula.

Bandić je u novom skupštinskom sazivu najpre izabran za narodnog poslanika na listi SNS, da bi ubrzo podneo ostavku na ovu funkciju.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane, on će biti v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane.

Ova odluka stupila je na snagu 5. jula nakon objave u Službenom glasniku, a zvanično od 7. jula, pa u naredna tri meseca biti na ovoj funkciji.

General Predrag Bandić novi v.d. pomoćnika ministra odbrane 2
Foto: Printscreen/Službeni glasnik

On je inače postao član SNS u oktobru 2023. godine, što je zvanično objavljeno na instagram stranici Srpske napredne stranke.

“Dobro došao u našu porodicu kojoj je Srbija iznad svega! Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poželeo je danas dobrodošlicu Predragu Bandiću u Srpsku naprednu stranku“, piše na Instagram nalogu Srpske napredne stranke ispod fotografije Glišića i Bandića.

Penzioneri general privukao je veliku pažnju javnosti nakon pada vojnog helikoptera 2015. godine, u kojem je tragično stradalo sedam osoba na kilometar od aerodroma Nikola Tesla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari