Generalštab pokrenuo inicijativu za uvođenje obaveznog vojnog roka i predlog poslao Vučiću

Ostavite komentar


  1. Alo mene pitate za savet minimum 6 meseci i što više učenja na topografiji i vatrenom oružju.Naravno nema obuke sa po jednim okvirom za ceo vojni rok.Gadjanje da bude svaki dan da bi bili obučeni da pucaju u metu a ne u vazduh.Hvala komandante.

  2. Sve gori i gori predlozi …
    Pa imate valjda svoje kadrove sa ‘Akademije’ … a onda ima dece koja beže sa sela, koje se raspada vašom zaslugom, jer se vojska tako popunjava …

  3. Upropastili ste profesionalne vojnike.
    Upropastili ste dobrovoljno služenje vojnog roka, prevaziđenim metodama obuke i tretiranja regruta. Kako vi radite radilo se pre sto godina. To više ne pije vodu. Od vas mladi beže. Zastareli ste i anahroni. Samo ćete oterati mladost iz Srbije.

  4. Bravo….jedan od retko pametnih predloga. To je najbolja stvar koja moze da bude,da se unese malo kulture i izgubljenog postovanja medju omladinom

  5. Bilo koje služenje kraće od 12 meseci daće za rezultata samo topovsko meso a ne minimalno obučene vojnike za bilo kakav sukob.

  6. Ko god misli da Generalstab moze sam nesto da predlozi, u velikoj je zabludi. Proces ide ovako otprilike: ministar pozove nacelnika GS i izdiktira mu zadatak, odnosno da da uradi studiju izvodljivosti na unapred poznati rezultat. Onda GS to kao predlozi i svi se oduseve koliko je Vojska samostalna i samoinicijativna.

  7. Treba.Deca su nam potpuno neobucena, i nesposobna.I jos kada bi u obavezni vojni rok uveli „prezivljavanje“ u prirodi, ako to vec nije u planu..

  8. Generali iz Generalštaba misle svojom glavom ? Znaju li oni da je to u Srbiji najstrože zabranjeno , jer su to odlučili Vučić , Mali i još nekolicina iz vrha SNS a .

  9. Odličano, još mladih ljudi će pobeći iz zemlje. Nije mi jasno ko će ostati da radi i vraća dug zemlje od 30 milijardi.

  10. Морали су нешто нецивилизовано да предузму, после тешких промашаја у селу Бањска, нашег сазнавања да су дозволили коришћење регистарских таблица и (задње, али најгоре) беспризорне разбојничке крађе гласова. А све у циљу скретања пажње. Овим су показали да су спремни, ради останка на условљеној назови власти, да растерају и ово катастрофално мало младих који су овде. Има и таквих који се ломе остати или не остати, питање је сад. Ту је гимназијалац из Бачког Петровца, који добио наређење од (непостојеће институције у Србији) врховног команданта, да их обавести да они (као нормалне особе) немају шта да траже у Србији.
    Срећа у несрећи је што, (на жалост) наши који се као питају нешто, не могу да се уграде у регрутацију, тако најава повампирења регрутације има веома мало изгледа.

  11. Sve mi se čini da će 80% regruta služiti bez oružja. Zakonom dozvoljeno . I šta će mo onda ?

  12. Svoje sinove neka salju u rat.Moj sin u Vucicevu,Vulinovu i Vucevicevu vojsku nece ici.

  13. Ja sam inače za obavezno služenje vojnog roka ali danas kada smo okruženi zemljama u nato paktu ne vidim nikakvu svrhu sem bacanja para. To je veoma skupo. U bivšoj SFRJ se izdvajalo 2%od ličnog dohotka. I na kraju od vojske navodno treće u Evropi ni v. Opet neko priziva nešto za šta nismo spremni.

  14. Bas me zanima koji su to bistri umovi koji su dosli na ideju da posalju predlog za redovno sluzenje vojnog roka.Najveca glupost bi bila obavezno sluzenje vojnog roka jer bi oni koji bi morali da odu na sluzenje vojnog roka po obicaju gubili uzaludno svoje vreme a poreski obveznici placali troskove sto zakljucujem iz iskustva.

  15. Neka idu deca politicara i ovih sto su upropastili narod srbije ja sam bio 909192 i zarobljen bio sta sam dobio nista zatvorili fabriku i na ulicu koliko su mojih drugova poginuli zbog vas koji ste na vlasti vasa deca neka idu izvolite nasu decu ne dirajte jer mi znamo da ih odbranimo od vas koji ste zlo od ljudi

  16. Vidim da hoćeš da ratuješ. Zašto nisi odbranio domovinu ili piskaraš po zidovima ,,kad vojska na Kosovo vrati“ ? Idi u profesionalne vojnike botino !

  17. Vešto smišljeno. Računa se na reakciju javnosti „ne, nećemo sukobe, nećemo da nam se deca vraćaju u kovčezima“. Posle prihvatanja Nemačko-Francuskog plana moramo prihvatiti Prištinu u UN sa kojom ćemo nastaviti pregovore o ostatku jugoistočne Srbije. To se želi obaviti bez većeg pada rejtinga i bez istorijske krivice. Indukovanje stavova „nećemo vojsku“ i nametanje izbora „ili Kosovo u UN, ili da nam deca ratuju“ idealno služi svrsi. Međutim, ja bih se kladio da će nam priznanje Prištine približiti i ubrzati rizike sukoba i pogibije.

  18. za ovu danasnju omnadinu ukucujuci oba pola bilo bi od neprocenjive koristi jedna obavezna sluzba za opstu drustvenu korist kao i vlastiti put ka osamostaljenju i sirem pogledu na zajednicu uopste.
    Posmatrajuci iz ugla drustveno globalnog to se tice citave planete.
    Biti svestan jedne zajednice i prilika i znati se ispravno postaviti korektno ka zivotnim izazovima je neophodno za svaku osobu.
    Skola nije dovoljona . Dokazano iz vidljivog.

  19. Umro je profesor Branislav Zivanovic.Covek koji je radio na zrtvama Jasenovca.Strasno sta su mu komunisti radili.Objavite nesto,sramota je.Odmah ce nam biti jasno sta se radi u Srbiji i danas.A i ko je vladao ovim jadnim narodom.

  20. i_tako@ odmah mi je jasno da o obuci vojnika pojma nemaš.
    Intezivno obuka od 3 mjeseca je potpuno dovoljna.
    Radio sam sa mladim na predsedničkoj obuci i znam koliko se uradi – postigne za 20 dana.

  21. Malo morgen. Imate botove i vase porodice pa sluzite armiju. Nasa deca jok more.

  22. Jos jedna bacena koska koju cemo da glodjemo danima dok oni guraju svoju lopovsku agendu.

  23. Imate spisak od 700.000 regruta,pa izvol’te,krenite redom.
    + sigurni glasovi,ihaha biće vas i viška.

  24. Није толико страшно то што опет уводе војни рок, него што ће велики проценат становништа да подржи ту одлуку, и жалити се што није бар годину дана.
    Наравно, све редом они на које то неће утицати.

  25. Predlog je katastrofalan. Mladi ce nastaviti da beze iz Srbije. A sigurno ce se smanjiti i podrska Vucicu. Oni koji imaju musku decu sigurno nece podrzati ovaj predlog. Sta ce nam politicari ako treba stalno da ratujemo?

  26. Tragikomična inicijativa tragikomičnog cirkusa zvanog generalštab inače do te mere neozbiljnog da verujem da više ni sami sebe ne shvataju ozbiljno.

  27. Slazem se za vojni rok.
    Ali da obuhvati generaciju koja napuni 60 godina.
    Nek omladina ostane da zivi, da se umnozi, a mi stari da se pripremamo za Nebesku Srbiju….
    Zivot nebih zalio da polozim za Srbiju jer znam da iza mene ostaju mlade generacije da nastave kad oni napune 60tu….

  28. Ne ne I ne.
    Apsolutno nepotrebno. Preskupo i nepotrebno.
    Ima drugih atva
    ri koje su preče. Obrazovanje recimo. Ceo
    obrazovni sistem treba promeniti.
    Osim toga, vise od pola Evrope ima sistem dobrovoljnog odlaska u vojsku.
    I jos nesto, nemam poverenja da nam deca sluze obavezan vojni rok. Svi znaju zasto. Nicije dete nije da se neko izivljava na njemu.

  29. Penzionere poslati u vojsku, posto su mladima odlucili sudbinu i sjebali zivote mladima zbog 20.000 din. Sad svaki penzioner koji glasao za zvalonju nek ide malo da cisti pusku.

  30. Vasu decu mozete pikloniti bilo kome,vase je pravo,moje nedam,jer znam 99.Ove sto zovete vojskom sa prvim praskom pobecice,cabe bacate pare,oni imaju rezervnu domovinu i sutra ce pucati na Sumadiju,placenici uvek bili i ostali.Bez moje porodice .ebite se.

  31. Ma nema veze. Neka begaju. Tu su okolo oni koji ne begaju. Lakše će oteti ono čalo što nam je ostalo, ako je išta ostalo?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.