Geosindikat: Goran Vesić kriv za nepoverenje građana u RGZ 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Sindikat zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu – Geosindikat saopštio je danas da je „lažno“ poslednje njegovo rangiranje, povodom toga što je u istraživanju agencije Faktor plus RGZ prikazan kao institucija sa niskim poverenjem građana, za šta su optužili ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića.

„Manipulacija i profesionalno posrnuće, koje se manifestuje kroz poslednje lažno rangiranje RGZ-a, nije primereno čak ni za karakter kakav ima ministar Goran Vesić. Ovakvo ponašanje usmereno je ne samo na ponižavanje zaposlenih u RGZ-u, već i na direktno ugrožavanje poverenja građana u institucije Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Geosindikat „razmotriti dalje korake i mere u borbi protiv ovakvih negativnih postupanja ministra Vesića, bilo da su motivi lične prirode ili deo šire destruktivne agende“.

„Zaposleni u RGZ-u su već dovedeni do granica preko kojih se ne prelazi mirno, i mi smo spremni da se borimo za svoj profesionalni i ljudski dignitet“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari