Gerontološki centar u Nišu dobio tri vozila za prevoz korisnika 1Foto: Gerontološki centar Niš

Gerontološki centar u Nišu dobio je od države tri nova vozila za prevoz korisnika u okviru projekta „Hitna odgovor Republike Srbije na kovid 19“.

U Gerontološki centar stigla su tri nova vozila za hitne intervencije, za prevoz korisnika na dijalizu i sa platformom sa prevoz osoba sa invaliditetom.

V.d. direktorka Gerontološkog centra Slađana Maranović Nikolić rekla je da će im nova vozila pomoći da pružaju bolje usluge korisnicima.

„Trenutno naše usluge koristi 236 građana iz Niša i drugih mesta u okolini. Naš vozni park je bio star, nije bio u dobrom stanju, a sada smo dobili vozila kojima ćemo moći da reagujemo u hitnim slučajevima“, rekla je direktorka.

Gerontološki centar u Nišu je na početku epidemije koronavirusa u aprilu 2020. godine bio najveće kolektivno žarište u Srbiji. Tadašnji direktor Milan Stevanović nije na vreme prijavio epidemiju, zbog čega je veliki broj korisnika oboleo od kovida, a 51 je preminuo.

Stevanović je bio uhapšen 13. aprila 2020. godine i bio je u zatvoru do januara prošle godine. On je optužen za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenja zarazne bolesti, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari