Fudbaleri Mančester junajteda ostvarili su trijumf nad Liverpulom u trećoj rundi FA kupa i tako izbacili velikog rivala iz trke za trofej – 1:0 (1:0). Gol odluke postigao je Rajan Gigs iz (ne)zasluženo dosuđenog jedanaesterca u 2. minutu. Još se bukvalno igrači obe ekipe nisu ni zagrejali kada je sudija Hauard Veb okarakterisao kontakt Dmitra Berbatova i Danijela Agera u šesnaestercu gostiju kao nedozvoljen. Iskusni Velšanin nije odbio „poklon“ i ispostavilo se postavio konačan rezultat.


Na klupi Liverpula debitovao je Keni Dalgliš, nekadašnji igrač i trener ovog kluba, koji je juče nasledio Roja Hodžsona. Međutim, ni on poput svog prethodnika nije ukazao poverenje srpskom reprezentativcu Milanu Jovanoviću, koji nije bio ni na klupi. Dalgliš se uzdao u Fernanda Toresa, mada je posle isključenja kapitena Stivena Džerarda u 33. minutu, koji je dobio direktan crveni karton posle starta sa dve noge na Majkla Kerika, morao da promeni koncepciju svog tima. Usled brojčane prednosti „crveni đavoli“ su bili bolji rival, imali su više izglednih prilika za gol, ali nisu uspeli da stignu do ubedljivijeg vođstva. Aleks Ferguson je odlučio da odmori Vejna Runija i kapitena Nemanju Vidića, koga je u poslednjoj liniji menjao Džoni Evans. Reprezentativac Severne Irske je čak u poslednjim trenucima prvog dela imao dobru šansu, ali je lopta posle njegovog udarca glavom završila na stativi.

Rezultat su u korist domaćih mogli da promene, pre svih, Ćićarito Ernandez i rezervista Majkl Oven, ali je najbolju priliku propustio fudbaler gostiju Fabio Aurelio. Španac je odlično izveo slobodan udarac u 65. minutu, kada je Tomaš Kuščak odlično reagovao. Fudbaleri Liverpula pokazali su zavidan borbeni duh, a to nije bilo dovoljno da na Old Trafordu ostanu neporaženi.

Domaći navijači pevali Dalglišu

Kada je isključen Stiven Džerard, navijači Mančester junajteda otpevali su pesmu novom treneru Liverpula Keniju Dalglišu. Jedine reči pesme bile su: „Ujutru ćeš biti otpušten!“ Domaći ljubitelji fudbala imali su puno razloga za zadovoljstvo jer su njihovi ljubimci već tada vodili 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari