Radovi na aneksu kostolačke Sportske hale namenjenom gimnastičarima SO „ Partizan“ privode se kraju. Vrednost objekta iznosi oko 25 miliona dinara, a sredstva su obezbedili grad Požarevac iz Fonda za razvoj, PD TE- KO Kostolac, izdvojena preduzeća iz EPS- a, Ministarstvo za sport i omladinu, Gimnastički savez Srbije i manjim delom Sportska organizacija „ Partizan“.

Iako nije započela izgradnju, zbog poteškoća sa prethodnim izvođačem radova što je i uzrokovalo kašnjenje, poslove na završetku aneksa putem tendera dobila je firma „ Duking“ iz Smederevske Palanke. Novi izvođač se ugovorom obavezao da će radove privesti kraju do 15. aprila, međutim, kako kaže Dušan Marović, direktor Sportske hale, i ovaj rok će biti prolongiran jer je ostalo poslova koje je prethodna firma bila u obavezi da uradi.

-Ulazimo u završnicu, električna i vodovodna instalacija su kompletno ugrađene, donja podloga, ravnajući deo betona takođe, zidovi su izdletovani, strana prema „ jami“ ( akrobatska staza) je okrečena. Čekamo da se ravnajuća podloga osuši kako bi se pružio tarapot, pločice se stavljaju po svlačionicama. Rečju, u pitanju su završni radovi. Potom sledi ubacivanje inventara za svlačionice, imamo opremu, sprave koje nam je poklonilo Ministarstvo za sport i omladinu nakon beogradske Univerzijade. Ovo će mnogo značiti ne samo za naše gimnastičare, već i za ostale članove velike sportske porodice „ Rudar“. Sportska hala će biti rasterećena, a to znači kvalitetnije korišćenje termina, naravno, prema rangu takmičenja, kaže direktor Sportske hale i trener kostolačkih gimnastičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari