Zamenik ministra omladine i sporta Slaviša Zlatanović posetio je u utorak Kostolac u kome se privodi kraju izgradnja aneksa Sportske hale namenjenog gimnastičkom klubu SO „ Partizan“ koji poslednjih godina beleži izvanredne rezultate.

U izgradjnu ovog objekta do sada je uloženo 45 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Ministarstvo omladine i sporta, republička vlada, Privredno društvo TE- KO Kostolac i lokalna samouprava. Za konačan završetak radova neophodno je još sedam miliona dinara, zbog čega je u načelu postignut dogovor da resorno ministarstvo i PD TE- KO Kostolac podele troškove kako bi ovaj objekat nakon tri godine od postavljanja kamena temeljca i obećanja da će njegova izgradnja trajati stotinak dana, konačno bio priveden nameni.

Zlatanović je Kostolčanima obećao da će Ministarstvo za omladinu i sport učiniti sve da se uprkos teškoćama u kojima se Republika Srbija nalazi, izgradnja ovog objekta okonča do kraja ove, odnosno početka naredne godine, tim pre što je do sada urađeno oko 90 posto radova. Preostalo je da se uvedu ventilacija I parno grejanje, kao i dovršetak gimnastičke jame ( ankerisanje svih sprava sa svim atestima).

-Dobro bi bilo da se sa Privrednim društvom TE- KO Kostolac koje je spremno da sa četiri miliona u radovima i materijalu na toplifikaciji i ventilaciji potpiše sporazum, nešto poput pisma o namerama, naravno i sa Ministarstvom koje će obezbediti tri miliona za gimnastičku jamu, i da taj projekat privedemo kraju. Nakon ovih razgovora danas, govorim u ime Ministarstva, a verujem da će i Privredno društvo ispuniti svoja obećanja, nadam se da će do kraja ove, ili početkom sledeće godine gimnastička sala u Kostolcu biti privedena nameni, naglasio je zamenik ministra za omladinu i sport.

-Gradska opština Kostolac je aktivno učestvovala u izgradnji ovog objekta, i mogu da kažem da je on završen što se nas tiče, a u toku je i tehnički prijem. Preostalo je još desetak posto radova, najviše oko gimnastičke jame i kao što je rečeno, uvođenje grejanja i ventilacije. Sprave su tu, potrebno je još da se obezbedi nameštaj za opremanje prostorija. Izvesno je da je Privredno društvo obećalo pomoć u materijalu, Gradska opština će sama da uvede grejanje tako da i mi očekujemo, naravno uz pomoć i Ministarstva za omladinu i sport, da se radovi na ovom aneksu Sportske hale dovrše do kraja godine. Kostolac je i sportski grad, a ova gimnastička sala je za primer jer u Srbiji jedino Novi Sad ima i gimnastičku jamu. Rečju, u prilici smo da postanemo gimnastički centar Srbije u kome će se održavati takmičenja, imamo kapaciteta da prihvatimo gimnastičare i goste sa strane, napomenuo je Vladimir Vila, predsednik Gradske opštine Kostolac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari