Gimnazijalci iz Beograda i Sarajeva posetili redakciju Danasa 1Foto: A.Roknić/Danas

Redakcija Danasa bila je domaćin učenicima i profesorkama Trinaeste beogradske gimnazije i Prve gimnazije Sarajevo, koji učestvuju u regionalnom programu razmena „Superškole“.

O tome kako je bilo pisati i izveštavati tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije devedesetih godina prošlog veka, antiratnoj orijentaciji Danasa, stanju u medijima u Srbiji i saradnji sa kolegama iz regiona, sa đacima su razgovarali glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović i novinarka i kolumnistkinja Danasa Safeta Biševac.

Program „Superškole“ u kojima učestvuju dve pomenute gimnazije sprovodi Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), uz podršku GIZ-a i kancelarije EU.

Program pruža svim đacima, bez obzira na uspeh u školi, sredinu iz koje dolaze, etničku ili versku pripadnost, priliku za fizički susret i višednevni boravak sa vršnjacima iz druge etničke, verske ili kulturne zajednice, konfrontaciju mišljenja, sučeljavanje predrasuda i istinski utiče na rušenje stereotipa i barijera.

U okviru ovog programa razmene učenici Trinaeste gimnazije su od 24. septembra domaćini svojim drugarima iz Sarajeva, kod kojih su prethodno boravili u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari