Razrešenjem sportskog direktora fudbalskog kluba Partizan Mladena Krstajića pokrenuta je lavina koja će u narednom periodu verovatno ozbiljno protresti Humsku 1 i fudbalsku scenu. Već je poznato da je trener Aleksandar Stanojević podneo ostavku, to je juče učinio i trener Teleoptika Vuk Rašović, a jedan od faktora koji će uticati i na ostale čelnike Partizana sigurno će biti i glas navijača.

 Međutim, ono što je ostalo nejasno je koja je od dve navijačke struje sada na strani predsednika Dragana Đurića, a koja na strani sportske struke gde je Mladen Krstajić, verovatno u ime više njih, istupio u javnost i izneo brojne optužbe.

Poznato je da je grupa „Zabranjeni“, nastala od nekoliko navijačkih skupina, oformljena kao opozicija Đuriću nakon ispadanja iz Evrope i navodnog sprečavanja od strane predsednika kluba da prisustvuju utakmicama. U javnosti se pojavila informacija, doduše nezvanična, da su se iz vrha Partizana dogovorili sa jednom od najjačih navijačkih grupa sa „juga“ da dobiju podršku na utakmicama. Međutim, kako je ova navijačka grupa ključna i na mečevima košarkaškog kluba, a Pionir je jednoglasno pružio podršku Krstajiću, postavlja se pitanje ko je sad od navijača uz Đurića. Čaršijom je prostrujala i informacija da rukovodstvo crno-belih sada navodno pokušava da pridobije „Zabranjene“. U prilog stavu da je došlo do promene odnosa Đurića i navijača koji su bili uz njega govore i grafiti podrške Krstajiću na stadionu u Humskoj.

Nebrojeno puta u prošlosti „grobari“ su javno iskazali svoje negodovanje, a najveći protest odigrao se decembra 2006. kada su navijači Partizana masovno izašli pred Vladu Srbije kako bi zatražili od države da reaguje i smeni tadašnjeg predsednika Ivana Ćurkovića, direktora Nenada Bjekovića i generalnog sekretara Žarka Zečevića koji su povlačili sve konce u klubu.

S druge strane, u nedavnom gostovanju medijima Đurić je istakao da navijači nemaju uticaja na upravu i obrnuto. On je konstatovao da je sa navijačima razgovarao kad je došao na funkciju, da imaju pet predstavnika u Skupštini, ali da nemaju uticaj kao u nekim od klubova u Srbiji, aludirajući na večitog rivala.

Krstajić danas pred novinarima?

Bivši sportski direktor Partizana Mladen Krstajić nije se juče pojavio pred novinarima, iako se očekivalo da se obrati javnosti. Nije isključeno da do najavljenog „sastanka“ dođe danas pošto je Krstajić najavio da ima „ima mnogo toga da kaže i da će upoznati crno-belu Srbiju sa svim zbivanjima u klubu“.

Karadžić: Pamet da prevlada

– Nije dobro što se ovako nešto dešava u Partizanu, niti u bilo kojem klubu. Nadam se da će biti dovoljno pameti da se problem reši kako se ovo stanje ne bi odrazilo na igre kluba i uopšte na kvalitet fudbala kod nas – rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Iznenadne smene i u Zvezdi

Smena Mladena Krstajića i ostavka Aleksandra Stanojevića došli su u iznenadnom i nelogičnom trenutku budući da Partizan ima čak deset bodova prednosti pred večitim rivalom, uz pobedu u derbiju. Međutim, i u Crvenoj zvezdi je u prošlosti bilo ovakvih poteza jer je Vladimir Petrović smenjen u proleće 2010. kada je njegov tim imao dva boda prednosti nad Partizanom.

Bez sastanka Đurića i igrača

Predsednik Partizana Dragan Đurić nije održao sastanak sa igračima iako je to planirao posle velikih promena u klubu. Prvi čovek crno-belih nije se zvanično oglasio, ali je sastanak najverovatnije odložen zbog toga što je veliki broj prvotimaca otišao na odmor van zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari