Glas Šumadije: Televizija Kragujevac besplatno prenosila predizborne skupove SNS 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Pred junske lokalne izbore, Radio-Televizija Kragujevac (RTK) je  bez nadokande prenosila predizborne skupove Srpske napredne stranke (SNS), preneo je danas portal Glas Šumadije.

U odgovoru koji je taj portal dobio od RTK navodi se da je ta televizija od 1. januara do 20. maja ove godine prenosila četiri skupa SNS, ali da prenosi nisu naplaćeni toj stranci jer „emitovani sadržaji nisu politički marketing“.

„Informišemo vas da RTK nije izveštavala javnost u okviru političkog marketinga, a u skladu sa Pravilnikom o načinu izvršavanja obaveza pružalaca medijskih usluga tokom medijske kampanje. Emitovani sadržaji kao takvi nisu politički marketing i kao takvi nisu naplaćivani“, piše u odgovoru RTK Glasu Šumadije.

U tekstu tog portala je ocenjeno da je RTK povlašćena i da je jedini neprivatizovani medij u Srbiji, koji godišnje kroz subvencije iz budžeta grada dobija više od 60 miliona dinara.

„I dok su drugi kragujevački mediji, pre svega portali, na tržištu jedva sastavljaju kraj s krajem i nemaju luskuznu poziciju da politički marketing tumače odokativno, prosečna neto zarada zaposlenih u RTK je 91.495,60 dinara. Najniža plata iznosi 70.077, dok su nas za najviše plate uputili na informator poverenika“, piše Glas Šumadije.

U Informatoru RTK, u kojem podaci nisu ažurirani, stoji da je plata direktorke RTK, bez dodataka i odbitaka, veća od  154.000 dinara, dok izvršni direktor zarađuje više od 127.000 dinara.

Junski lokalni izbore su bili održani u više od 60 lokalnih samouprava, ali ne i u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari