Glas Zaječara: Zabrinuti meštani Malog Izvora protestovali zbog istraživanja ruda 1Foto: Glas Zaječara

Stanovnici Malog Izvora kod Zaječara protestovali su danas zbog najavljenih brojnih istražnih radova koji za cilj imaju mapiranje i utvrđivanje rudnih bogatstva u tom regionu, javio je Glas Zaječara.

Predstavnik inicijativnog odbora „Nećemo kamenolom kod Malog Izvora“ Slobodan Petrović izjavio je da je istočnoj Srbiji namenjena crnja sudbina nego Jadru.

„Današnji protest je sazvan pod naslovom protiv kamenoloma i protiv uništavanja istočne Srbije. Problem kamenoloma je aktuelizovan, međutim u poslednje vreme su se pojavili dokumenti koji pokazuju da je istočnoj Srbiji namenjena još crnja sudbina nego Jadru kroz projekat Rio Tinto. Želimo da pokažemo naš stav da se ne slažemo sa tim projektima“, rekao je Petrović.

Samostalni odbornik u skuštini opštine Zaječar Dejan Krstić izjavio je da je „odlika“ treće decenije 21. veka otimanje resursa, „onoga što pripada narodu“, piše Glas Zaječara.

„I to je sada svuda u Srbiji, a istočna Srbija je, kao posebno bogata raznim resursima, na udaru. Pažnju je na sebe obratila zapadna Srbija, a ovde su problemi možda još veći, zbog velikog bogatstva“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari