Pripreme za žetvu u Sremu u punom su jeku i sem briga koje donosi ovaj veliki posao, iz rumskog preduzeća „Vulin comerc“ stižu i lepe vesti. Naime, oni su za svoje kooperante u ovoj žetvi obezbedili, pored momentalne isplate za predato žito, i mnogobrojne poklone i nagrade, a povod je početak rada silosa „1. maj“ u Rumi koji je rekonstruisan tako da mu kapaciteti sada dostižu 20.000 tona.


Kako je predviđeno, najboljim individualnim proizvođačima biće dodeljeno mineralno đubrivo NPK za pet hektara, u količini od 1.500 kilograma, potom azotno mineralno đubrivo za istu površinu u količini od 1.250 kilograma, pa 1.300 kila sortnog semena pšenice, 300 litara goriva D-2, kao i mobilni telefoni. U „Vulin comercu“ kažu da je kriterijum za dodelu nagrada količina predate pšenice ovogodišnjeg roda u rumski silos.

Takođe, ovo preduzeće, povodom tri decenije uspešnog rada silosa u Pećincima, dodeljuje vredne nagrade svojim najvećim kooperantima. Predviđeno je da najverniji dobiju rasipač mineralnog đubriva, ratarsku prskalicu, a glavna nagrada je traktor. Kriterijumi za njihovu dodelu je vernost silosu u protekloj deceniji, a najbolji individualni proizvođači takođe će biti nagrađeni istovetnim nagradama kao i u rumskom silosu.

Sve u svemu, od isporučilaca pšenice niko se kući neće vratiti bez poklona, ili vredne nagrade, što do sada u Sremu nije zabeleženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari