Dragan Markovic - PalmaFoto: Beta/MILOS MISKOV/MO

U Paraliji Draganu Markoviću Palmi uručen je orden „Zvezda grada Katerini“, a kako javljaju iz njegove kancelarije, u septembru ove godine glavna ulica u Paraliji poneće njegovo ime.

“Za sve što ste učinili za razvoj grčko – srpskih odnosa na bratskom, ekonomskom, političkom i turističkom planu, ja Vam u ime grada Katerini uručujem Orden Zvezda grada Katerini. Mi smo doneli odluku i da od septembra ove godine glavna ulica u Paraliji ponese Vaše ime”, rekao je gradonačelnik grada Katerini, Konstantinos Kuokodimos.

Dragan Marković Palma je i počasni građanin Katerini i počasni konzul Grčke u Srbiji.

“U ovoj delegaciji je ukupno 700 ljudi iz deset gradova Srbije, a najviše je Jagodinaca. U organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, u više država smo do sada ukupno vodili 50.000 Jagodinaca. Grčka je najbolja destinacija za srpske turiste. Grčka je raj za letovanje i ja sam običan čovek, jedem giros kao i vi i ne idem na neka rajska ostrva kao neki. Moja poruka svima je da što manje gledate programe na televiziji koji se odnose na rat između Rusije i Ukrajine. Neka oni rade šta god žele, a Srbija treba da ide svojim putem kao i do sada, da jačamo ekonomski i da nam se deca rađaju i mi ne želimo nikome na svetu da doživi ono što smo mi doživeli 1999. godine”, rekao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari