Potpuna obustava rada u školama 1. novembra, od 4. skraćeni časovi

Ostavite komentar


  1. Sto se vataju za prposecnu platu? A traze prosecnu platu za pocetnike. Onda treba da traze prosecnu pocetnicku platu… nego svi nesto muvaju. Inace da, plata treba da im je veca, kao i zdravstvu i radnicima u fabrici itd.

  2. Zakonski postoje profesije kakve ne mogu u totalnu obustavu rada ali to nikako ne znači da treba da podnose iživljavanje i besprizorne laži od strane glavnih i odgovornih u državi. A šta je drugo nebuloza o „finansijskim potencijalima“?! Gospodo,drugovi, šta li ste već, preraspodelite finansije sa izgradnje idiotskih tvorevina poput npr nacionalnog stadiona, ukinite izmišljena – partokratska radna mesta, racionalizujte broj poslanika i ministarstava i prateću „svitu“, zaoštrite poresku politiku prema „sivim eminencijama“ u pravcu toga da su „samo smrt i porez neizbežni“, uvedite jedinstvene platne razrede u ceo javni sektor, desetostruko uvećajte kazne za saobraćajne prekršaje i svakovrsna zagađenja životne sredine…pa onda da se sedne za sto i pregovara o „finansijskim potencijalima“. Do tada „katanac“ na škole jer se ni vi u vrhu niste prekršili od poštovanja slova zakona – naprotiv.

  3. Loše je ovo što se radi. Zašto prosvetari pristaju na ovakav štrajk, kada i sami najbolje znaju da Ministarstvu baš odgovara ovo skraćenje časova na 30 min? Nastava se kao održava, a nastavnici kao štrajkuju. Kada su pre više godina počeli ozbiljniji štrajkovi, čitavo jedno polugodište se radilo po 30 min i niko se nije uzbudio zbog toga, ni vlast, ni roditelji, ni nastavnici.

  4. Biće onda velikih otpuštanja jer ima bar 1000 viška nastavnika i profesora jer nema djaka a oni imaju izmišljene obaveze.

Ostavite komentar


Društvo

"Jeftino politikantstvo" protiv "vazalnog odnosa prema Beogradu": Zašto su liste čekanja posvađale direktora UKC Niš sa dr Milićem? 10

„Jeftino politikantstvo“ protiv „vazalnog odnosa prema Beogradu“: Zašto su liste čekanja posvađale direktora UKC Niš sa dr Milićem?

Direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić, koji je i jedan od neformalnih lidera opozicije u Nišu, kazao je danas da ocene v.d. direktora niškog Univerzitetskog kliničkog centra dr Zorana Perišića o lošem radu te klinike i Milićevoj nedostojnosti da kritikuje liste čekanja "obiluju lažima i i izmišljotinama".

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.