Glišić (SNS): Živim pored rudnika, bez problema sejem baštu

Ostavite komentar


  1. Izmeri kolicinu fenola u Kolubari i Pestanu, dragi Glisicu. I ja imam sljive i bastu 2 km od susare u Vreocima, sve radja i fazani svuda okolo lete, al isto tako znam da ima i raka koji leti medju ljudima i uzima zivote. Fenol se ne vidi, al se oseca u vazduhu, a paradajz ce da raste, pa ti jedi, ziv bio.

  2. Lako je tebi propali geometru da zivis kada ti kum svakog meseca omogucava bogatu apanazu i sledovanje sendvica.A da sejes bastu…leba ti izmisli bolju laz jer ti ni tvoje sns-OVCE ne veruju u to.

  3. E pa gospodine, to nije isto: vaditi ugalj (ili ono blato) i porediti sa sumpornom kiselinom koja se koristi u postupku prerade litijuma…..? O čemu ti pričaš “ekspertu“?
    Međutim, hajde živi u Nedeljicama, imaš već iskustva živeži pored rudnika

  4. А да ли се, безмозговићу, у тај рудник свакодневно излива 1000 тона концентроване сумпорне киселине?

  5. Погледај снимке са копова рудника литијума и питај Владу Аустралије зашто тужи РИО ТИНТА !

  6. I da smo Malo pametni, mogli bi tu hranu, voce I povrce, uzgajano uz rudnike, zelezare, rafinerije, petrohemije, da prodajemo svetu, kao brend, „organski srpski proizvodi. Mogli bi da osnujemo plantaze u Radincu kraj Smedereva, u Vojlovici I Starcevu kraj Pancevo, itdTako bi svet snabdevali hranljivim I zdravim proizvodima, bogatih sa teskim metslima, arsenom I drugim industrijskim nu’s proizvodima.i Nas gosp. Ministar bi postao bogat covek. Nisam bot

  7. Definitivno jednom kad se promeni vlast, ne ponoviti grešku od 5. oktobra. „Nema revanšizma“. Nijte to revanšizam, samo odgovornost. Sve ovakve pohapsiti…pa na jedno 10 godina teškog rada…da sadi i kopa po celoj zemlji,ko u toj baštici…da nadoknade štetu. Naravno sve im oduzeti.

  8. kako moze ljudsko bice postati to nesto za sta ne postoje reci da se opise, zlo necastivo u punoci bescasca i bestidnosti

  9. Glišiću,tačno se vidi da živiš pored rudnika,lepo izgledaš,mozak ti radi radikalski,tupavo.

  10. Koja je ovo seljačina, balvan, radikalski glupan. Zato je Srbija pala ovako nisko kada ovi polupismeni mafijaši i kleptomani odlučuju u državi.

  11. Verovatno laže. Nije problem rudnik sa površinskom ili podzemnom eksploatacijom. Problem je tehnologija izdvajanja litijuma iz rude. 1000 tona sumporne kiseline koje svakog dana treba dopremiti našim prugama. Evo, pre dan ili dva iskliznuli vagoni cisterne kod Šapca. Svakog dana kompozicija od 10 do 15 vagona cisterni treba da dođe u dolinu Jadra. Po našim prugama. A što se tiče bašti, u borskom selima niko nema baštu. Zašto, pametni?

  12. Dajte podatke o broju obolelih od kancera ,plucnih bolesti… u blizini svih TE u Srbiji, u blizini rudnika u Boru u blizini Železare Smederevo…

  13. Evo i ovaj strucan za rudnike. Ne zanm da li zna da je na Ubu rudnik kvarcnog peska,prakticno bez ikakve prerade. A u Nedeljicama je planiran rudnik litijuma sa ozbiljnom preradom. Mada za ovog strucnjaka to je sve isto. Ja predlazem da se svi uclanimo u SNS i prosvetlimo se…..

  14. Članovi SNS-a, posebno oni na funkcijama, u stanju su da se presele i na otrovnu bušotinu da bi dokazali svoju lojalnost gazdi. Problem koji ne rašava vlast je 500 otrovnih deponija u Srbiji. Ako to nisu u stanju da reše kako će rešiti otpad iz rudnika litijuma. U Srbiji postoji i nekoliko velikih otrovnih po zdravlje fabričkih deponija kao što je to otpad kod Železare Smederevo, otpad u rudniku Bor i gomila pepela kod obrenovačke termoelektrane. Stanovništvo iz tih krajeva zna kakva su to zagađenja. Pored toga sagorevaju i šire otrovni gas mnoge deponije po gradovima Srbije. O kakvoj ekologiji Priča Glišić, Irena Vujović, Handžekovićka, Brnabićka i ostali fikusi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.