Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike posetili su opštinu Gornji Milanovac i sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem obišli radove na rekonstrukciji Doma kulture, saopštila je Informativna služba kabineta predsednika Opštine. Ministarstvo rudarstva i energetike pomoglo je re

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike posetili su opštinu Gornji Milanovac i sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem obišli radove na rekonstrukciji Doma kulture, saopštila je Informativna služba kabineta predsednika Opštine. Ministarstvo rudarstva i energetike pomoglo je rekonstrukciju ovog objekta u iznosu od 15 miliona dinara za energetsku efikasnost, dok su sva ostala sredstva obezbeđena isključivo iz budžeta opštine Gornji Milanovac.

Prilikom obilaska gradilišta konstatovano je da je ova investicija verovatno jedna od većih, ako ne i najveća, u oblasti kulture na teritoriji Republike Srbije. Radovi na I fazi su završeni, pri samom kraju je i II faza, a nedavnim potpisivanjem ugovora sa izabranim izvođačima ušlo se u treću – završnu fazu.

Gornji Milanovac će završetkom faze A, za koju su sredstva u celosti obezbeđena i potpisani ugovori sa izabranim izvođačima, sledećeg proleća dobiti izuzetan, funkcionalan i savremen Dom kulture, koji će konačno moći da prate čak i scenski najzahtevnije pozorišne i muzičke izvođače i bioskopske projekcije najnovije generacije. Završetkom faze A po glavnom projektu, podrazumeva se izgradnja scene, proširenje hola prema dvorištu i na sprat, izgradnju balkona unutar sale, gradnja tehničkog bloka ispod sale i sanitarni čvor u suterenu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari